Uçuğa ne iyi gelir

Uçuğa ne iyi gelir? Uçuk her insanda görülebilecek ve genellikle dudak üstünde ya da çevresinde çıkan bir yaradır. Buna neden olan şey ise bir virüstür. En çok merak edilen konu ise bunun bir tedavisinin olup olmadığıdır…

Uçuğa ne iyi gelir

Uçuğa ne iyi gelir? Uçuk her insanda görülebilecek ve genellikle dudak üstünde ya da çevresinde çıkan bir yaradır. Buna neden olan şey ise bir virüstür. En çok merak edilen konu ise bunun bir tedavisinin olup olmadığıdır. Hiçbir yan etkisi olmayan birçok farklı yöntem ile bu sorundan kurtulmak mümkündür. Bunun için haberimize göz atabilirsiniz.

Uçuk Nedir?

Herpes olarak bilinen ve vücudumuzda olan virüsün, bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla bunu bir fırsat bilerek ortaya çıkmasına uçuk denir. Her ne kadar vücudun farklı yerlerinde söz konusu olsa da özellikle dudağın üstünde çok daha sık görülür.

Uçuk Nedenleri Nelerdir?

Uçuk nedenleri şöyledir;

  • Soğuk aylar geldiği zaman insanların bağışıklık sisteminde çok büyük zayıflamalar söz konusu olur. Bundan dolayı uçuk ortaya çıkar.
  • Bunun yanı sıra stres bir diğer neden olarak dikkat çeker.
  • Özellikle kronik hastalıkların da buna sebep olduğunu hemen ifade edelim.

Uçuğa İyi Gelen Doğal Yöntemler Nelerdir?

  • Uçuğa ne iyi gelir: Uçuk tedavisinde kullanılan birçok farklı yöntem ve kür söz konusu. Bunların içinde dikkat çekenlerden birisi vanilya özüdür. Çünkü hızlı bir biçimde iltihaplı alanı temizler. Böylelikle sorun en kısa zaman dilimi içinde sonlanmış olacaktır.
  • Uçuğa iyi gelen şeylerin içinde aynı zamanda buz da var. Bunun en büyük faydası ise özellikle ağrının ve sızının kısa süre içinde yok edilmesidir.
  • Hem bal hem de sirke ile hemen bu soruna bir son verin.
  • Bunun yanı sıra sarımsak kullanımının çok işe yaradığını ifade edelim. Doğal olmasına ek olarak özellikle antibiyotik görevi görmesi bunu her daim özel kılar.
  • Vazelini hemen uçuğu geçirmek için kullanabilirsiniz. Yapılacak olan şey çok açıktır. O da uçuklu bölgenin üstüne bunu dikkatli bir biçimde sürmektir. Böylelikle en kısa zaman diliminde sorun ortadan kalkar.
  • Çay ağacı yaprağı ise son derece faydalı olan bir bitkidir. Bunun özelliği her daim mikroplu alanın en kısa süre içinde temizlenmesini sağlamaktır. Dilediğiniz gibi uygulayabilir ve sonuç alabilirsiniz
  • Uçuğa ne iyi gelir: deniz tuzu kullanımı uçukla mücadele etme konusunda en çok ilgi gören yöntemlerin içinde gelir. Bunun için ılık bir bardak suyun içine deniz tuzunu koyun. Bunun miktarının minimum 1 çay kaşığı kadar olması lazım. Güzel bir biçimde bunu karıştırın. Arından yapılacak olan şey ise bunu ilgili yere sürmektir. İlk başlarda çok büyük bir acı verse de zamanla bu geride kalır. Böylelikle uçuğun iyileşmesi sağlanmış olur.

Uçuğa iyi gelen bu kürlerin tümünün iyi sonuç verdiği kanıtlanmıştır. Bunun yanı sıra her daim bağışıklık sistemini çok güçlü tutmak lazım. Bol bol vitamin almak gerekiyor. Böylelikle uçuğa yakalanma şansınız düşer.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER