Alanya’da yerleşik yabancılar Alanyaspor’u izlemek istiyor

Alanya’da yaşamayı tercih eden yabancı uyruklu vatandaşlardan bazıları, Süper Lig takımı Aytemiz Alanyaspor'u statta desteklemek istiyor.

Alanya’da yerleşik yabancılar Alanyaspor’u izlemek istiyor

Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında stat girişlerine getirilen belirli kısıtlamalar, Alanyaspor'un yerleşik taraftar grubunu etkiledi. İlçede yaşayan yabancı taraftar grubu, Atatürk Anıtı önünde bir araya gelerek aşısı tam olanların, PCR testi istenmeden statlara alınması istediğinde bulundu.

“Maçlara gitmek istiyoruz”

Norveç uyruklu Katrina Jacopsen, gazetecilere yaptığı açıklamada Kovid-19 öncesi fanatiği olduğu Aytemiz Alanyaspor'un maçlarını takip ettiğini söyledi. Passolig üyesi olmasına rağmen sıkıntılar yaşandığını anlatan Jacopsen, "Biz de maça gitmek istiyoruz. Hepimiz aşı olduk. Hem de aşımı Türkiye'de oldum. Burada yaşıyorum zaten. Ancak hala bizi kabul etmiyorlar. Maça giriş için PCR testi yaptırmamız gerekiyor. Bu biraz adaletsiz bana göre." dedi.

“Alanyaspor’u seviyorum”

İkametgahı burada olan yabancılar için bir çözüm bulmaya çalışıldığını da ifade eden Jacopsen, "Ama ilçede ev alıp yaşayan yabancı taraftar grubumuzun yüzde 80'inin ikameti burada değil. Kovid-19 salgını öncesi Alanyaspor maçlarını düzenli olarak takip ediyorduk. Kombinemiz vardı. Deplasmanlara da gidiyorduk. Şimdi giremiyoruz, çok özlüyoruz. Bizim maçlara gitmemiz Türkiye için de iyi bir reklam. Örneğin turistlerin bir kısmı şuan Alanya'ya gelmiyorlar. Alanyaspor maçlarını gitmek için bekliyorlar" diye konuştu.

“Statlara girişleri serbest olmalı”

Alanyaspor Yörükler taraftar grubundan Ümmet Öztürk ilçedeki yerleşik yabancı taraftar grubunun Alanyaspor'u çok sevdiklerini belirtti. Aşılarının tam olmasına rağmen stada girememe durumlarının olduğunu dile getiren Öztürk, "Maç günü stat kapısından dönen çok sayıda yabancı taraftar da var. Buna çare bulunması lazım. Aşısı olanların ülkeye girişi serbest ama statlara da girmeleri de serbest olmalı." diye konuştu.,

Alanya'da yabancıların maça ilgisinin gözardı edilmemesi gerektiğini kaydeden Öztürk, aşısı tam olan yabancılar için istenen PCR testinin her maçı takip eden için ciddi bir rakam tutacağını da sözlerin ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER