Alanyaspor'a kur darbesi

Futbolda 2. Transfer ve Tescil Dönemi başladı ancak dövizdeki yükseliş Süper Lig ekibi Aytemiz Alanyaspor'u kara kara düşündürmeye başladı.

Alanyaspor'a kur darbesi


Süper Lig'de devre arası transfer sezonuna sıkıntılı giren Aytemiz Alanyaspor'un belini Euro büktü. Bugün başlayan 2. Transfer ve Tescil Dönemi'nde gerçekleştirmek istediği yabancı oyuncu transferlerini askıya almak zorunda kalan turuncu yeşilli ekip, kadrodaki mevcut yabancı futbolcuların maaşları için bile kaynak arayışına girdi. Ağustos ayında 9-10 TL seviyelerinde olan Euro kurunun son haftalardaki inanılmaz yükselişle birlikte 15-16 TL seviyelerine çıkması, Alanyaspor yönetiminin adeta elini kolunu bağladı. Sabit gelir kaynakları konusunda çalışmalar yapan ancak şehirden yeterli desteği alamayan turuncu yeşilli yönetimin, 2. Transfer ve Tescil Dönemi'nde nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu oldu.

6 YILDA 160 MİLYON TL

Aytemiz Alanyaspor, Süper Lig'e ilk yükseldiği sezon Euro kuru 3 TL civarındaydı. Oyuncu maaşları her yıl yaklaşık 10 milyon Euro'yu bulan turuncu yeşilli kulüp, aradan geçen 6 sezonda 60 milyon Euro gibi devasa bir rakamı oyunculara maaş olarak ödedi. Ancak Euro kurunda azalmadan devam eden yükseliş, kur farkından dolayı 6 sezonda Alanyaspor'a 150-160 milyon TL'lik ek bir maliyet yükledi. Bugünlerde sık sık toplantı yapan Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu ve kurmaylarının kaynak arayışında olduğu, yapılması planlanan transferler için de bütçeye göre hareket edileceği gelen bilgiler arasında.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER