Elon Musk’tan nükleer enerji çağrısı

Dünya çapında artan enerji ihtiyacını karşılayacak yeterli kaynak olmaması nedeniyle nükleer enerji öne çıkmaya başladı. Elon Musk da nükleer enerji konusunda bir çağrı yaptı.

Elon Musk’tan nükleer enerji çağrısı

Pandemi ile birlikte her alanda olduğu gibi enerji alanında da darboğaz yaşanıyor. Gerek bireysel enerji tüketiminin artması gerekse üretimin katlanarak artışı ile aşırı enerji tüketimi gezegende alarm vermeye başladı. Çin’in enerji tüketimini kısıtlaması örneği tüm dünyayı tedirgin ediyor. 

Elon Musk çağrı yaptı

Küresel ısınma nedeniyle oluşan kuraklık tehlikesi enerji elde etme konusunda sıkıntılar yaratıyor. Çekilen sular ve aşırı sıcaklar nedeniyle verimsiz hale gelen güneş panelleri ülkeleri nükleer enerjiye yöneltiyor. Örneğin Avrupa’nın enerji ihtiyacını karşılaması için Fransa’nın nükleer enerji potansiyelini yüzde 10-15 daha arttırması bekleniyor. 

Elon Musk da Twitter hesabı üzerinden ekstrem çevresel felaketlere yol açmaması kaydıyla nükleer santrallerin kapatılmaması gerektiğini belirtti. Haliyle pek çok takipçisi ABD’de çokça eleştirilen nükleer atıkların biriktirilmesi konusuna değinerek tepki gösterdi. 

Çernobil ve Fukuşima felaketleri insanlığın hafızasına nükleer enerjinin çok da masum olmadığına dair anıları yerleştirmiş durumda. Çevre örgütleri ne kadar güvenli olursa olsun nükleer atıkların zararsız bir şekilde yok edilmediğini ve çevreye karıştığını ifade ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER