Havadaki nikotin seviyelerini ölçebilecek deri sensörü geliştirildi

University of Arizona ile Avustralya’da bulunan RMIT University kurumu araştırmacıları bir araya geldi ve deri üzerine uygulanabilen prototip cihaz geliştirdi.

Havadaki nikotin seviyelerini ölçebilecek deri sensörü geliştirildi

Elektronik sigaraların içerisinde bulunan nikotin, organizmaya zarar veren maddelerin başında gelmekle birlikte bilim insanları elektronik sigara kullanmayan bireyleri uyarabilecek havadaki nikotin seviyelerini ölçebilen deri sensörü geliştirdi.

University of Arizona ile Avustralya’da bulunan RMIT University kurumu araştırmacıları bir araya geldi ve deri üzerine uygulanabilen prototip cihaz geliştirdi.

Nikotin

Nikotin seviyelerini ölçebilecek deri sensörü geliştirildi

Geliştirilen sensörde NFC ( near-field communication ) çip bulunmakla birlikte aynı zamanda nikotin sensörü de yer alıyor. Söz konusu sensörde poliimid plastik substrat yapıları bulunuyor ve söz konusu yapıların üzerinde de çok ince bir film tabaka halinde vanidyum dioksit ( VO2 ) bulunuyor. Havada aerosol halinde bulunan nikotin molekülleri söz konusu sensörden geçerken ilgili sensördeki elektrik iletkenliğini de değiştiriyor.

NFC yeteneğine sahip akıllı telefonlar gibi cihazlar söz konusu sensöre kablosuz olarak güç sağlıyor ve VO2 film tabaka üzerinde elektrik akımı oluşmasını sağlıyor. İletkenlikteki değişimler ise yine akıllı telefona aktarılabiliyor ve böylece ilgili veriler analiz edilerek havadaki nikotin seviyeleri tahmin edilebiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER