Toshiba üçe bölünmeye hazırlanıyor

Japon endüstri devi şirket Toshiba üç ayrı şirkete bölüneceğini açıklamaya hazırlanıyor

Toshiba üçe bölünmeye hazırlanıyor

Reuters’a konuşan kaynaklar, Toshiba'nın altyapı, teknolojik aletler ve bellek çiplerine odaklanacak olan üç ayrı şirket olarak faaliyetlerini yürütme planlarını açıklamaya hazırlandığını söyledi.

Şirkete büyük zarar veren yönetim skandalının ardından başlatılan stratejik bir inceleme sonrasında ortaya çıkan plan, hissedar değerini artırmak ve aktivist hissedarların da çıkmasını sağlamayı hedefliyor.

Kaynaklar, incelemenin Toshiba'nın nükleer enerji ve altyapı birimlerinin bir şirket altında toplanırken, enerji çipleri ve sabit disk sürücüsü birimlerinin birbirlerine destek olması maddelerini içerdiğini söyledi.

Üçüncü şirket Toshiba'nın arz edilmemiş bellek çipi üreticisi Kioxia'daki %40.6 hissesine sahip olacak.

Toshiba, bu hafta üç ayrı şirkete ayrılmanın değerlendirilen seçeneklerden biri olduğunu açıklamıştı. Bugün yapılacak bir dizi açıklamanın öncesinde ise detay vermeyi reddetti. Bugün yapılacak açıklamaların stratejik inceleme, ikinci çeyrek bilançoları ve şirket yönetimi raporunu kapsaması bekleniyor.

Kaynaklar, Toshiba'nın yatırımcılarından bazılarının, üç ayrı şirkete ayrılmanın değer yaratacağına ikna olmuş görünmediğini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER