Türk devletlerinden uzayda iş birliği kararı!

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) ülkeleri uzayda iş birliği konusunda toplantı yaptı. Toplantıda uzayda iş birliği yapılması konusunda fikir birliğine varıldı.

Türk devletlerinden uzayda iş birliği kararı!

Türk devletlerinin arasındaki bağın güçlendirilmesi amacıyla kurulan Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) ülkeleri bu defa uzayda iş birliği görüşmeleri için toplantı yaptı. Azerbaycan Uzay Ajansının (Azerkosmos) ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Macaristan yetkilileri katıldı.Toplantıda Türk devletlerinin uzay iş birliği konusunda fikirler konuşuldu. Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, tarihi adımın atıldığını ifade etti. TUA Başkanı Yıldırım şunları söyledi:

“Önemi ileriki yıllarda daha çok anlaşılacak tarihi bir adım atıyoruz. Hem kendi milletlerimizin haklarını korumak hem de bütün insanlığa hizmet etmek için uzayda güçlü bir şekilde bulunmak zorundayız. Buradaki maksadımız tamamen barışçıldır. Uzay çalışmalarını devam ettirerek bütün dünyaya bu çalışmalarda biz de varız demek istiyoruz. Bunun için toplandık. İlk adımı atıyoruz. Başlamak bitirmenin yarısıdır. Başlamış olmakla çok önemli bir adım attık. Devamını da aynı heyecanla getirmemiz lazım”Azerkosmos Başkanı Sameddin Asadov, büyük devletlerin uzaya büyük yatırımlar yaptığına dikkat çekerek Türk devletlerinin uzay çalışmalarında güç birliği yapması gerektiğini belirtti.

Türkiye Uzay ajansı daha önce Kazakistan’ın uzay şirketi KazCosmos ve Macaristan’ın uzay ajansı ile iş birliği sözleşmesi imzalamıştı. Bu iş birliklerinin artırılması planlanıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER