Sili: Düzenleme düzeni bozdu

15 bin öğrenci hedefi olan Alanya'nın barınma sorunu , yüz yüze eğitimin başlayacağının duyurulmasıyla yeniden gündem oldu. Son yapılan düzenleme nedeniyle apart ve pansiyonlar kapılarını öğrencilerine açamazken Sili, "Yeni bir düzenleme ile öğrencilerin bu sorunu çözülebilir" dedi

Sili: Düzenleme düzeni bozdu

Alanya’ya gelen öğrenciler barınmak için yurtlara, kiralık dairelere yönelmekteydi.Yurt kapasitesinin azlığı ve kiralık dairelerin de öğrenciye uygun olmayan yapı ve fiyatları, öğrencileri bu kez apart-otellere yöneltiyordu. Fakat artık, turizme hizmet eden tesisler öğrencilerin bu ihtiyacını karşılayamıyor. Bu da hem öğrencileri zor duruma sokuyor hem de Alanya’ya ekonomik katkı sağlayan tesislerin sezon dışındaki faaliyetlerine ket vuryordu. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili konu ile ilgili Alanya açıklamalarda bulundu.

‘ÖĞRENCİLERİN ALANYA’YA KATKISI YADSINAMAZ’
Üniversite şehri olan Alanya, hem devlet hem de vakıf üniversitesine sahip olması ile öğrenci kitlesinde önemli bir zenginliğe sahip. Sili de bu zenginliğin Alanya’ya katkısından söz ederek, "Alanya’mızda bir devlet bir de vakıf üniversitesinin olması şehrimizin hem sosyal yaşamı hem de ekonomisi açısından son derece önemli. Yazın altı aylık dönemde turizmin yoğun olduğu ve ekonomik hayatın turizm üzerinde şekillendiği bölgemizde,  kış aylarında da özellikle üniversitelerin ve buraya gelen öğrencilerin ekonomiye olan katkısı yadsınamaz" dedi.

YENİ BİR DÜZENLEMEYE İHTİYAÇ VAR
Öğrencilerin barınma sıkıntılarının giderilmesi ve tesislerin de ekonomik boyutta katkı sağlayabilmeleri için bu konuda yeniden bir düzenleme yapılması gerektiğini vurgulayan Sili, "Bu döneme değin öğrencilerin barınma konusunun halledilmesi devlet yurtları  ile birlikte  apart, pansiyon gibi turistik ünitelerde söz konusu oluyordu. Ancak son yapılan düzenlemelerle birlikte bahsi geçen apart ve pansiyon gibi tesislerin kış döneminde öğrenci konaklatması yaz döneminde ise turizme hizmet vermesi artık mümkün değil. Devlet yurtlarında konaklama kapasitesinin talebi karşılayamadığı gerçeğinden hareketle bu konuda yeniden bir düzenleme yapılması hem bölgeye gelen öğrencilerin barınma sorununun çözümlenmesi açısından hem de bu tesislerin ekonomik anlamda katkılarının devam etmesi açısından son derece önemli. Eğer bu düzenleme gerçekleştirilebilirse bizler öğrenci kardeşlerimizin uygun rakamlarla barınma sorununun çözümü noktasında üniversitelerimizle de işbirliği içerisinde faaliyet gösteririz’’ şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER