Alanya’daki şikayetin ardından safari sürücüleri yolu kapattı!

Türkiye Safari Şirketleri, Alanya'da meydana gelen şikayet sonrası araçları kanunsuz olarak minibüse çevirdiği iddia edilen 2 firmaya açılan davanın ardından Türkiye çapında 6 bin aracın TÜV'e alınmaması kararına tepki gösterdi. Safari ciplerinin vizeye alınmaması üzerine sürücüler Manavgat ve Side’de yolu kapattı.

Alanya’daki şikayetin ardından safari sürücüleri yolu kapattı!

Akdeniz Bölgesinde 1990’li yıllardan beri jeep safari turları düzenlenmektedir.  Turlar ilk başladığında Suzuki Samurai araçlarla yapılmaktaydı ve müşterilerimiz araçları kendileri kullanmaktaydı. Daha sonra çıkan taşıma kanunu ile Suzuki Samurailar iptal oldu. Turlar sadece minibüs ruhsatlı arazi taşıtları ve şoförler aracılığı ile yapılmaya başladı. O zamana kadar araç tiplerimizde arazi taşıtı 10+1 yazmaktayken TÜV tarafından araç tiplerimiz M2G (yeni minibüs-arazi)olarak değiştirildi. Alanya da meydana gelen bir şikayet sonrası 2 firma mahkemelik oldu ve şikayet konusu araçların kanunsuz olarak minibüse çevrilmesiydi . TÜV  mahkemenin iddanamesini   esas alarak  sonuçlanmamış bir suçlama için Türkiye çapında 6000 aracı TÜV’e almama kararı aldı.  Sezon öncesinde acele ve araştırılmadan yapılan bu uygulama sektörü büyük bir çıkmaza sokmuştur. Senelik Türkiye çapında 1 milyar Dolarlık ciroya sahip yüzlerce firma mağdurdur .
Kaldı ki Kapadokya bölgesinde aynı araçlarla Sportif Faaliyet Belgesi ile araçların tipine bakılmadan safari turları düzenlenmeye devam etmektedir. Aynı ülke 2 ayrı uygulama. 15 yıldır minibüs ruhsatlı aracımız sigortasını ve vergisini minibüs olarak ödediğimiz devlet tarafından verilmiş minibüs ruhsatlarımız TÜV tarafından muayeneye kabul edilmemektedir . TÜV ün verdiği cevap çok düşündürücüdür. Yönetmelik böylemiş , eski yöneticiler yönetmeliği uygulamamış dediler. Ayrıca yine TÜV ün verdiği başka cevapta da muhtemelen bu araçların hepsinin kanunsuz olarak minibüse çevrildi söylenmektedir. Komed,i nasıl böyle bir kuruluş varsayım üzerine uygulama yapabilir.
Devletimizin konuyu ivedilikle çözmesini bekliyoruz.
Saygılarımızla,
 
Beşkonak-Side-Manavgat Safari Şirketleri

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER