Son dakika: İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırı!

İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki Taksim İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. Bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan İstiklal Caddesi'ndeki patlamada can kaybının 6'ya yükseldiğini, 53 kişinin yaralandığını duyurdu. RTÜK, İstiklal Caddesi'ndeki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildiğini açıkladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından patlamayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Son dakika: İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırı!

İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. Caddede büyük panik yaşanırken, olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.  İstanbul Valisi Ali Yerlikaya patlama nedeniyle 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 38 kişinin ise yaralandığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan can kaybının 6'ya yükseldiğini, yaralı sayısının ise 53 olduğunu açıkladı. Patlamaya ilişkin sosyal medya hesaplarından yapılan olumsuz haber ve paylaşımlara yönelik soruşturma başlatıldı. Patlamada yaralanan ve Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan vatandaşlar için, görevlendirilen savcılar incelemede bulundu.

8 CUMHURİYET SAVCISI VE 2 CUMHURİYET BAŞSAVCI VEKİLİ GÖREVLENDİRİLDİ

Patlamaya ilişkin Adalet Bakanı Bozdağ da bir açıklamada bulundu. Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesinde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet; yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı patlamayla ilgili adlî tahkikat başlatmıştır. Soruşturmanın etkin yürütülmesi için sekiz Cumhuriyet Savcısı ve iki Cumhuriyet Başsavcı Vekili görevlendirilmiştir. Hadise bütün yönleriyle etkin bir şekilde soruşturulmaktadır. Güvenlik güçlerimizin kısa sürede fail ya da failleri tespit edip yakalayacağından, soruşturma sonucunda da hadisenin bütün boyutları ile aydınlatılacağından hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır." ifadelerini kullandı.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER