Rusya teknoloji devlerinin ofis kurmasını istiyor

Rusya sosyal medya platformlarına hızlı bir şekilde müdahale edebilmek adına yeni bir kanunu yürürlüğe koydu. Teknoloji devleri ülkede temsilci atamak zorunda.

Rusya teknoloji devlerinin ofis kurmasını istiyor

Ciroları ve kullanıcı sayıları milyarları bulan teknoloji devlerini hükümetler de haliyle bir standarda bağlamak istiyor. Ülkemizde sosyal medya ve müzik hizmetleri devlerinin ofis kurma zorunluluğunun bir benzerini Rusya da uyguluyor.

Rusya temsilci istiyor

150 milyon yakın nüfusuyla teknoloji devleri açısından çok cazip bir pazar haline gelen Rusya kritik bir yasayı yürürlüğe koydu. Günlük 500 bin kullanıcısı olan internet firmaları ofis yani temsilci atamak zorunda. Böylece kanuni düzenlemeleri daha kolay uygulama imkânı olacak. Eğer kabul etmezlerse reklamların durdurulması, trafiğin sınırlanması ve erişimin engellenmesi gibi cezalar söz konusu. 

Ülkenin iletişim düzenleyici kurumu Roskomnadzor, 13 yabancı internet firmasına gönderdiği bildirimde resmi temsilci atamaları gerektiğini bildirdi. Listede Twitter, TikTok, Apple, Facebook gibi devler var ancak bunların bir kısmı zaten temsilci bulunduruyor. 

Yurtdışı kaynaklı internet sitelerinin yönetilmesi oldukça zor ve hükümetler de bundan rahatsız. Bu bakımdan kanuni temsilcilerle daha hızlı müdahale etme imkânı yaratmak istiyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER