Savaşın ağır bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı: Yüzlerce ölü ve yaralı var

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna yönelik saldırılarının ilk gününde 137 kişinin hayatını kaybettiğini ve 300’den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

Savaşın ağır bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı: Yüzlerce ölü ve yaralı var

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ilk gün sonuçlarına dair sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Zelenskiy, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun ülkenin neredeyse tamamını korumayı başardığını bildirdi.

Ukrayna askerlerinin Rus saldırılarına karşı büyük bir direniş gösterdiğini belirten Zelenskiy: "Ön verilere göre, ne yazık ki bugün 10'u subay olmak üzere 137 kahramanımız ve vatandaşlarımızı kaybettik. 316 kişi yaralandı. Hepsine Ukrayna kahramanı ünvanı verilecek." ifadelerini kullandı.

GENEL SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ

Ülke genelinde genel seferberlik ilanıyla alakalı olarak imzaladığı kararnameden bahseden Zelenskiy: "Bu karar, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri saldırganlığı nedeniyle ve devletin güvenliğinin sağlanması, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin ve diğer askeri oluşumların muharebeye ve seferberliğe hazırlığının desteklenmesi amacıyla alındı." dedi.

https://img.cdn.haber365.com.tr/uploads/images/image/SRPCpASpsC2piWyt52SVllWX1IyIBGIP-body.jpg

RUSYA'YLA KONUŞMAKTAN KORKMUYORUZ

Açıklamalarında Rusya ile görüşebileceklerini vurgulayan Zelenskiy: "Bugün Moskova'dan Ukrayna'nın tarafsızlık statüsünü konuşmak istediklerini duyduk. Rusya'dan korkmuyoruz, Rusya'yla konuşmaktan korkmuyoruz, ülkemiz için güvenlik garantileri hakkında, hiçbir şey hakkında konuşmaktan korkmuyoruz, tarafsızlık statüsünü konuşmaktan korkmuyoruz. Biz zaten NATO'da değiliz, fakat bu durumda hangi garantileri alacağız? En önemlisi de onları bize tam olarak hangi ülkeler verecek?" ifadelerini kaydetti.

https://img.cdn.haber365.com.tr/uploads/images/image/COa2z0J0QmDZJgyrrmJhU1RhmjLGu3M3-body.jpg

KİMSE BİZİM İÇİN SAVAŞMAK İSTEMİYOR

Batılı ülkeler tarafından yalnız bırakıldıklarını ifade eden Zelenskiy: "Yalnız kaldık. Kimse bizim için savaşmak istemiyor. Bizi NATO'ya almak istemiyor, güvenlik garantisi vermekten korkuyorlar. Devletimizin müdafasında tek başımıza kalıyoruz" ifadelerini aktardı. Sözlerinin devamında batılı ülkeleri eleştirmeye devam eden Zelenskiy: "Herkes korkuyor. Destek veren herkese minnettarım. Sadece kelimelerine değil" dedi.

DÜŞMAN BENİ BİR NUMARALI HEDEF OLARAK BELİRLEDİ

Hükümet merkezinde kalarak çalışmalarına devam ettiğini vurgulayan Zelenskiy, "Aldığımız bilgilere göre düşman beni bir numaralı hedef olarak belirledi. Ailem ise iki numaralı hedef. Devlet başkanını yok ederek Ukrayna'yı siyasi olarak yok etmek istiyorlar." ifadesine yer verdi.

https://img.cdn.haber365.com.tr/uploads/images/image/IbCFpCOpYWnVUW9G4XEhRCfuU8IBEbsc-body.jpg
 

Zelenskiy, Rus sabotaj birliklerinin Kiev'de bulunduğunu aktararak, "Düşman sabotaj grupları Kiev'e girdi. Bu nedenle Kievlilerden ricam, dikkatli olun, sokağa çıkma yasağı kurallarına uyun." ifadesini kullandı.

Zelenskiy açıklamasının sonunda, ülkesinden ayrılmadığını, kendisinin ve ailesinin Kiev'deki hükümet konutlarında kaldığını da sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER