Alanya'da beklenen kötü haber geldi: Rezervasyon iptalleri başladı

Rusya ve Ukrayna savaşının ikinci gününde Alanya turizmi ilk darbeyi aldı. Ukrayna pazarından rezervasyon iptalleri başlarken, Rus pazarı ise adeta dondu. Böyle giderse 2022 sezonunda çok sayıda otel ya açamayacak ya da boş kalacak.

Alanya'da beklenen kötü haber geldi: Rezervasyon iptalleri başladı

ALANYA turizmi için iki önemli pazar olan Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, sektörün 2022’ye bağladığı umutları yok etti. Pandeminin ardından bu yıl sezonun eski hareketliliğine kavuşmasını öngören sektör temsilcileri, Ukrayna pazarından rezervasyon iptallerinin başladığını, kısa süre içerisinde de Rus pazarından beklediklerini söylüyor.

‘UKRAYNA İPTALLERE BAŞLADI’

Konuyla ilgili Yeni Alanya’ya özel açıklamalarda bulunan ALTİD ve ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “Ne yazık ki savaşın başlamasının ardından Ukrayna pazarından rezervasyon iptalleri başladı. Rus pazarında henüz iptal yok. Ancak Rus pazarında çok iyi giden bir rezervasyon da yok. Her şey donmuş durumda. Rus halkı gelişmeleri yakından bekliyor ve gelişmelere göre tatil planlarını yapacaklar. Rusya ve Ukrayna bağımlı olduğumuz 2 pazar. Alanya sahillerini dolduran turistlerin çoğu Rus ve Ukraynalı. 2022 sezonu rezervasyonları çok yoğun olmasa da normal seyrindeydi. Alanya bölgesinde Rus pazarı ile çalışan bir çok otel bu sezon ya otelini açamayacak ya da oteli boş kalacak. Hem biz turizmciler hem de tüm dünya halkları için huzur diliyorum. Yurtta barış dünyada barış” dedi.

‘ TÜRKİYE TARAFSIZ KALMALI’

Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Servet Şakiroğlu, “Kleopatra bölgesinde rezervasyon iptalleri yavaş yavaş başladı. Ekonomik krizden dolayı turizmdeki gelire ihtiyacımız var. Bu nedenle ülke olarak tarafsız kalmalıyız. Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan savaş nedeniyle rezervasyonlarda iptaller gelmeye başladı. Turizmciler olarak bir an önce savaşın sona ermesini arzu ediyoruz. Ukrayna ve Rusya’nın sulh içinde eski hallerine dönmelerini istiyoruz. Pandemi nedeniyle turizmciler birkaç yıldır sezonu kötü geçiriyordu. Turizmciler zor bir süreçten geçiyor. Ekonomik krizden dolayı ülkemizin şu anda turizm gelirine ihtiyacı var. Türkiye’nin taraf olma konusunda daha önce düştüğü hatalara düşmemesi çok önemli. Türkiye’nin bu noktada tarafsız kalması gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

‘RUS VE UKRAYNALI TURİSTLERİ KAYBETTİK’

Aynı zamanda ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi olan Incoming temsilcilerinden Cengiz Topçu ise, “Uzun süredir sektörü endişelendiren Rusya-Ukrayna krizi maalesef istemediğimiz bir yöne evrildi ve sıcak çatışmaya dönüştü. Olayın insani yönü daha ağır bassa da ve sektörel olarak düşündüğümüzde, etkisi an itibariyle Ukrayna pazarından bu sene gelişlerin olmayacağı öngörülüyor. Rusya pazarı ise bundan sonraki dönemde uygulanacak ekonomik ambargoların sonucu olarak ciddi yara alacak ve gelenlerin sayısındaki azalma hissedilir olacak gibi görünüyor. Bugün itibarı ile bu pazarlardan gelen haberler bunu doğrular nitelikte. Umudumuz, insanlık için büyük bir kara leke olan bu günlerin bir an önce bitmesi” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Yeni Alanya Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER