Uzman isim dünyanın ne zaman normale döneceğini açıkladı

ABD’nin önde gelen bilim insanlarından olan Dr. Anthony Fauci koronavirüs hakkında açıklamalarda bulundu. Fauci, normalleşme için tarih verdi.

Uzman isim dünyanın ne zaman normale döneceğini açıkladı

Beyaz Saray’ın sağlık danışmanı da olan bilim insanı Dr. Anthony Fauci, Koronavirüs ile ilgili açıklamalarda bulundu. Amerika’da halkın en çok güvendiği bilim insanlarının başında olan Fauci, aşılamanın başarılı olması durumunda 2022 yılında normale dönüleceğini belirtti.

GELECEK İLKBAHARDA NORMALLEŞECEĞİZ

Anthony Fauci; ‘Eğer toplumun büyük çoğunluğu aşı olursa gelecek yılın ilkbahar döneminde normalde dönebiliriz’ ifadelerini kullandı. Fauci, bu açıklaması ile beraber asla bu konuda bir garanti olmadığını belirtti. Fauci, her şeyin aşılama sürecine bağlı olduğunu söyledi. Aynı zamanda ünlü bilim adamı, Delta varyantının yayıldığını ama ölen hastaların çoğunlukla aşı olmayanlar olduğunu vurguladı.

RİSK BÜYÜK

Ulusal Sağlık Enstitüsü Direktörü Francis Collins de Washinfton Post’a konuştu. Fauci’nin amiri konumundaki Collins şuanda durumun çok kritik olduğunu aktardı. Collins; ‘ Delta geldi ve neredeyse yeni bir pandemi başladı. Covid-19 ile ilgili bildiğimiz her şeyi değişti.’ İfadelerini kullandı. Collins aynıo zamanda gelecek birkaç ayda riskin büyük olduğundan da bahsetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER