ALANYA BELEDİYESİ ÖĞRENCİLERE YÖNELİK “SINAV KAYGISI” SEMİNERİ DÜZENLEDİ

Alanya Belediyesi önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek YKS ve LGS sınavları öncesi öğrencilere, ‘Sınav Kaygısı ile Baş Etme Yolları’ semineri düzenledi.

ALANYA BELEDİYESİ ÖĞRENCİLERE YÖNELİK “SINAV KAYGISI” SEMİNERİ DÜZENLEDİ

Alanya’daki binlerce öğrenci Haziran ayı içerisinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavlarına girecek. Sınava sayılı günler kala Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde görevli Psikolog Esra Yemez tarafından Alanya Belediyesi Fahri Gürses Destek Eğitim Kursu’nda eğitim alan ve Alanya Belediyesi Oba Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan son sınıf öğrencilerine yönelik, ‘Sınav Kaygısı İle Baş Etme Yolları’ semineri düzenlendi. Alanya Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde sınav sürecinin yönetimi, başarıya giden yolda basamak sistemi, ‘Hemen şimdi burada’ ilkesi, sınav kaygısı, yaşanabilecek zihinsel ve duygusal fiziksel belirtiler, problem çözme becerisi, kaygıyı yönetme, olumsuz düşünce kalıplarını değiştirme başlıklarında çalışmalar yapılarak interaktif uygulamalar gerçekleştirildi.

SINAV STRESİNE KARŞI TAVSİYELER VERİLDİ

Öğrencilerin de dahil olduğu uygulamalarda Psikolog Esra Yemez özellikle konsantrasyon, sınav gününe hazırlık, istikrarın önemi, sınav anında dikkat edilmesi gereken önemli başlıklar üzerinde dururken kaygının doğru yönetilerek başarıya açılan kapının anahtarı olduğunu belirtti. Stres düzeyini doğru bir noktaya çekmek için nefes, gevşeme egzersizleri, imgeleme yöntemi, kişisel özel alan oluşturma becerisi teknikleri uygulamalı olarak öğretildi. Soru cevap bölümünde de birebir diyaloglar sağlanarak her öğrencinin yaşadığı durum ayrı ayrı analiz edilip, çalışma sonlandırıldı. Seminer sonunda öğrencilere sınav gününe kadar destek sağlaması adına bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER