Alanya HEP ev sahipliğinde gerçekleştirildi

Ulusal Film Çalışmaları Sempozyumu (UFÇS) 8-10 Nisan tarihlerinde Alanya’da gerçekleştirildi.

Alanya HEP ev sahipliğinde gerçekleştirildi

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (HEP) Sanat ve Tasarım Fakültesi İletişim ve Tasarımı Bölümünün ev sahipliğindeki sempozyum, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim üyeleri tarafından ortak olarak gerçekleştirildi.

FARKI BİLİMSEL NİTELİKTE OLMASI

Alanya HEP Üniversitesi Kampüsü Şebnem Köseoğlu Konferans Salonununda yüz yüze ve çevrimiçi olarak gerçekleştirilen sempozyuma çok sayıda dinleyici katıldı. Sempozyumun açılış konuşmasını Alanya HEP Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Gülbuğ Erol yaptı. Böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirten Prof. Dr. Erol, “Bu sempozyum bir proje çıktısı. Bir başka özelliği de, sinema çalışmalarının niteliğini arttırmak, özenli sunumlarla sinema sektörünü başarılı yapımlara teşvik etmektir. Gelen bildirilerin hakemlerce değerlendirildiği, sertifika ile ödüllendirildiği, bilimsel nitelikte yarışmalarının olması nedeniyle farklı bir özelliği de var” dedi. Anadolu Üniversitesi, İletişim Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sevil Bayçu, “2023 yılında bu sempozyuma Eskişehir ev sahipliği yapacak. Bundan dolayı hem mutlu hem de gururluyuz” şeklinde konuştu.

‘12 AKADEMİSYEN FİLMLERİ ÇÖZÜMLEDİ’

Geçtiğimiz yıl başlanan çalışmalar neticesinde proje çıktısı olarak ortaya çıkan Ulusal Film Çalışmaları Sempozyumunda, sinema filmlerinin farklı bakış açılarıyla çözümlenmesi gerçekleştirildi. 12 akademisyen, Anadolu Üniversitesi’nden Doç. Dr. Elif Gizem Uğurlu editörlüğünde çalışarak, dünyada ilk ilk kez Zoom üzerinden çekilip dijital platformdan yayınlanan, yönetmenliğini Reha Erdem’in yaptığı ‘Seni Buldum Ya!’ filmini çözümlediler. Çözümleme kitabı ise ‘Bir Mechul leme Giderken Sinema Farklı Okumalarla Bir Film: Seni Buldum Ya!’ ismi ile yayınlandı

SEMPOZYUMU KONUSU TÜRK FİLMLERİ

Bu yılki sempozyumda sadece Türk filmleri ile ilgili çalışmalar kabul edildi. Sempozyuma gelen bildiri özetleri için de ‘En İyi Bildiri Özeti Yazımı Ödülü’ açılış sırasında ‘Korku Sinemasında Cinsiyetlendirilmiş Kötülük: Dabbe Serisi Üzerine Betimsel Bir Analiz’ adlı makalesi ile Anadolu Üniversitesi’nden Araş. Gör. Elif Güntürkün’e verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER