Alanya Üniversitesi’nde engel yok

Alanya Üniversitesi, yerleşkesindeki engelli öğrencilerin eğitime etkin ve eşit katılımını sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Alanya Üniversitesi’nde engel yok

Üniversiteye turuncu bayrak ödülü
Alanya Üniversitesi Engelsiz Öğrenci Birimi, Nimet ve Abdurrahman Alaattinoğlu Kampüsü içinde gerçekleştirdiği engelsiz erişim çalışmalarının meyvesini aldı. Bu çalışmaların ardından üniversite hem Antalya Valiliği hem de Yüksek Öğretim Kurumu tarafından verilen "Erişimde Engelsiz Üniversite" sertifikası ve Turuncu Bayrak ödülüne layık görüldü. Aynı zamanda Alanya Üniversitesi çatısı altındaki Kemal Tayyar Hacıkura Kütüphanesi, iç mekân erişimini kolaylaştıran düzenlemeleriyle dikkatleri üzerine çekerek turuncu bayrak adaylığı kazandı.

Eğitimde fırsat eşitliği sağlandı
Alanya Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Engelsiz Öğrenci Koordinatörü olan Dr. Öğretim Üyesi Erdem Demir, eğitimde fırsat eşitliği konusundaki kararlılıklarını vurguladı. Demir, "Her öğrenciye en üst düzeyde eğitimi eşit şartlarda sunma amacını taşıyoruz. Geçmiş yıllarda yaptığımız çabaların sonucunda Engelsiz Üniversite sertifikasıyla ödüllendirildik. Bununla birlikte, görme engelli öğrencilere yönelik sesli ve büyütmeli çalışma istasyonu gibi yenilikler de Kütüphanemizde yer aldı. Bu istasyon, görme engellilere bilgisayarın imkanlarından yararlanma fırsatı sunuyor ve kamerası aracılığıyla basılı kaynakların kullanımını kolaylaştırıyor" şeklinde konuştu.

Toplantı salonuna indüksiyon sistemi
Üniversitenin Engelsiz Öğrenci Birimi, toplantı salonunun indüksiyon döngü sistemiyle donatılması için çaba göstermeye devam ediyor. Dr. Öğretim Üyesi Erdem Demir, öğrencilere eşit fırsatlar sunmanın öncelikleri arasında olduğunu vurgulayarak, "Her alanda eşitliği sağlamayı ve toplumsal farklılıklara kapılarını açarak engelleri en aza indirmeyi hedefliyoruz. 2024-2025 eğitim öğretim yılına yeni katılacak öğrencilere şimdiden hoş geldiniz diyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER