Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrencilere müjdeyi verdi!

Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi ve 50 Ar-Ge Merkezi'nin Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3600 ek gösterge konusunda beklenen müjdeyi verdi. Öğretmenler de ek gösterge kapsamına alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrencilere müjdeyi verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi ve 50 Ar-Ge Merkezi'nin Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. 3600 ek gösterge konusunda beklenen müjdeyi veren Erdoğan, öğretmenlerin de ek gösterge kapsamına alınacağını duyurdu.

ERDOĞAN'DAN ÖĞRENCİLERE MÜJDE AÇIKLAMASI

Mesleki eğitim konusunda da gençlere müjdeli haberler veren Erdoğan, yeni dönemde hayata geçirilecek düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yapılacak yeni düzenlemeler hakkında, ‘Mesleki eğitimde bazı müjdelerimiz olacak. Mesleki eğitim merkezlerinde kapasitenin daha fazla artırılması ve işsizlik oranın azalması için 2 yeni düzenleme yapıyoruz. Mesleki eğitim merkezi öğrencilerinin 4 yıl boyunca aldıkları ücretlerin işveren üzerindeki yükünü kaldırıp, bu yükü devlet olarak biz üstleniyoruz. 2. olarak mesleki eğitim merkezlerimizin son sınıfına kalfa olarak devam eden öğrencilerimizin ücretlerini de artıyoruz. Mesleki eğitim merkezlerimizin son sınıfına kalfa olarak devam eden öğrenciler, asgari ücretin üçte biri kadar değil yarısı kadar ücret alacak. Her iki hedef ile ilgili olarak gerekli düzenlemeleri kısa sürede yapacağız. Türkiye'de mesleki eğitimi yeni bir evreye taşıyacağız.’ İfadelerini kullandı.

ERDOĞAN: BAŞARILI OLAN GENÇLER TURKCELL’DE İTİHDAM EDİLECEK

Konuşmasının devamında gençlere yönelik istihdam programına dair bilgiler de veren Erdoğan, ‘Milli Eğitim Bakanlığımız gereken çalışmaları tamamladı. Gençlerimiz ücret de alarak 6-7 gibi kısa süreli tamamlama programına devam edecektir. Program kapsamında üniversite mezunlarına 6 aylık eğitim verecek ve başarılı olanlar Turkcell'de istihdam edilecektir. Bu önemli müjdelerimizin de öğrencilerimiz ve firmalarımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum.’ şeklinde konuştu.

ÖZEL EĞİTİM MERKEZLERİ 24 SAAT AÇIK OLACAK

Özel eğitim merkezlerinin artık 24 saat prensibine göre hizmet vereceğini belirten Erdoğan, ‘Özel eğitim merkezleriyle ilgili de 24 saat açık olması konusunda Adana'da öğrencilerimize söz verdim. Külliyemizdeki kütüphanemiz 24 saat açıktır. Özel eğitim merkezlerimizi de 24 saat açık hale getireceğiz. 24 saat burada öğrencilerimiz her türlü imkandan istifade edecekler.’ İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2021, 18:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER