Meslek liselerine talep artışı görülmeye başladı

Alanya'nın ara eleman sorununa çözüm olacak olan meslek liselerine, tercihler arttı. Bu yıl ilçede mezun olan 4 bin 785 öğrenciden 2 bin 45'i meslek lisesini tercih etti. Böylelikle meslek liselerindeki doluluk oranı yüzde 95'e ulaştı.

Meslek liselerine talep artışı görülmeye başladı

Ülke genelinde olduğu gibi Alanya’da da çıraklık ve ustalık alanlarında yaşanan sıkıntıların arşa çıkması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz yıllarda harekete geçti. Meslek liselerine öğrencilerin yönelmesi için farkındalık çalışması yapılarak, birçok sektörün ara eleman sorununa çözüm arayışı başlatıldı. Bu kapsamda Alanya’da meslek liselerine yönelik ilgi arttı. Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, bu yıl ortaokuldan mezun olan 4 bin 785 öğrenciden 2 bin 45’inin meslek lisesine kayıt olduğunu söyledi.
‘VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTACAĞIZ’
Söz verildiği gibi sektörlerin eleman sorununu meslek liseleri ile kapatacaklarını ifade eden Yılmaz, “Anadolu liselerine genellikle takdir alabilen öğrenciler yerleşirken nadiren de olsa teşekkür alan öğrencilerimiz de yerleşti. Meslek liselerimizi ise hem takdir alan hem de teşekkür alan öğrencilerimiz tercih ettiler. An itibarıyla meslek liselerimizin doluluk oranının yüzde 95’in üzerinde olduğunu görebiliyoruz. Söz verdiğimiz gibi en kısa süre içerisinde, sektörün nitelikli eleman ihtiyacını meslek liselerimiz ve mesleki eğitim merkezlerimiz tarafından karşılayacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2023, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER