ÜNLÜ ŞEFLER ALKÜ’DE ÖĞRENCİLERE TECRÜBELERİNİ AKTARDI

Aşçılık alanında üne sahip usta şefler, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Aşçılık programı öğrencilerine deneyimlerini aktardı.

ÜNLÜ ŞEFLER ALKÜ’DE ÖĞRENCİLERE TECRÜBELERİNİ AKTARDI

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) turizm sektörüyle ilgili proje ve çalışmalarını her geçen gün artırarak sürdürüyor. Gastronominin Oscarı Bocuse DO’r da ülkemizi temsil eden Kıvanç Karagöl, Balıkesir’de işletme sahibi olan Yusuf Fırtına ve ABD’de eğitimini ve çalışma hayatını devam ettiren Ulaşcan Aslan, ALKÜ’yü ziyaret ederek öğrencilere tecrübelerini aktardılar. Çevrim içi eğitim kapsamında uygulama derslerini hibrit olarak devam ettiren ALTSO Turizm MYO Aşçılık programı, gastronomi adına büyük adımlar atan şeflerle birlikte eğitimlere devam ediyor. Her sene farklı dallarda şeflerle iş birliği halinde olan Aşçılık programı online eğitimlerde de bu geleneği bu sene de devam ettirdi.

DÜNYANIN TANINMIŞ ŞEFLERİNDEN EĞİTİM ALDILAR

Pastane ve Türk Mutfağı dalında çalışan ve işletme sahibi, Kanada’da eğitim almış, gastronomi mezunu Yusuf Fırtına ile Türk mutfağına ait yemekler ve dünya mutfaklarından tatlı örneklerini öğrencilere anlatarak akıcı bir eğitim gerçekleştirdi. Öğrenciler, Şef Yusuf Fırtına’nın hünerlerini dikkatle izlediler.  Bir diğer gastronomi eğitimi ise ünlü Şefler Kıvanç Karagöl ve Ulaşcan Aslan ile devam etti. Bir yıldır çalışmalarını Amerika’da devam ettiren, deniz ürünleri restoranları bulunan ve ülkemizi yurt dışında temsil eden Kıvanç Karagöl ve yine bir süredir Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) yaşayan çeşitli oteller ve dünyadaki tanınmış şeflerle çalışan Ulaşcan Aslan ise dünya mutfağı ve deniz ürünleriyle çok çeşitli ve lezzetli tabaklara imza attılar.  ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğr. Gör. Neslihan Özçıra’nın uygulamalı derslerine katılan şeflere teşekkür ederek, öğrencilere de hayatlarında başarılar diledi. Özçıra, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan’a ve ALKÜ ailesine desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER