Market ürünlerine yüzde 50'ye varan zam geliyor

Gelen haberlere göre market ürünlerine yüzde elliye varan zamlar geliyor.

Market ürünlerine yüzde 50'ye varan zam geliyor


Doların 10 TL’ye yaklaşması, kuraklık, akaryakıt zamları ve enflasyon sonrası market ürünlerine dev zam geliyor. Zincir marketlerinin sektörde hüküm sürdüğü bu dönemde bazı ürünler yüzde 50 zam bile alacak durumda. Ekim ayının başından beri 8 TL’den 10 TL’ye yükselen dolar kuru sonucu market fiyatlarına dev zam yolda. Kasım ayında birçok sektörde görülen zamlar, marketler için bu hafta kendini gösterecek. Bazı marketlerde ürünlerin satışında sınırlama getirilmesi de işi sıkıntılı hale getiriyor.

MARKETLERE ZAM

Market çalışanı olduğunu iddia eden bazı çalışanlar, yeni güncellemeler hakkında paylaşımlarda bulundu. Gelen haberlere göre yüzde 50’ye yakın zamların olduğu görüldü. Ekim ayının başında gelen yüzde 50’ye varan zamlardan sonra yeni zamlar da gecikmedi. Gıda endeksinin yüzde 26ları gördüğü ülkede market fiyatları birçok sebepten ötürü el yakıyor.

1

Zincir Marketlerin fahiş fiyatlarla ürünleri satması sonucu Ak Parti marketlere denetime başladı. Küresel enflasyonun yükselmesi sonucu dünya genelinde market fiyatları da artmış durumda. Türkiye'de enflasyonun yüzde 18lere çıkması da bu konuda etken.

2

Dolar/TL kurunun 10 seviyelerine gelmesi de market zamlarındaki büyük etkenlerden beri. Sene başında 7 olan dolar kuru şu an 9,96'da dolaşıyor. Akaryakıt zammı sonrası lojistik maliyetlerinin yükselmesi sonucu market fiyatlarının arttığı ve artmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

3

Market fiyatlarına zam bugün başladı ve yarına kadar değişimler devam edecek.

4

Billur tuz 4 TL'den 5 TL'ye çıkmış durumda. Geçen sene fiyatı 3 TL idi.

5

12li Kağıt Havlu 55 TL'den 62 TL'ye çıkmış durumda. Geçen sene fiyatı 40 TL civarındaydı.

6

Domates turşusu geçen sene 10 TL iken şu an 22 TL durumunda.

7

4lü Ülker kremalı bisküvi de 8,50 olmuş durumda.

8

Deterjanlar da fırlamış durumda. Market fiyatları daha artacak durumda.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER