Musk, Tesla'da hisse satışlarına devam ediyor

Tesla'nın patronu Elon Musk 930 milyon dolarlık daha Tesla hissesi sattı. Böylelikle Musk'ın Tesla'da toplam hisse satışı 8 milyar dolara yaklaştı.

Musk, Tesla'da hisse satışlarına devam ediyor

Tesla Inc. CEO’su Elon Musk hisse senedi opsiyonlarını işleme koydu ve daha fazla Tesla Inc. hissesi satarak, şirket hisselerinin geçen hafta Mart 2020’den bu yana en büyük düşüşünü gerçekleştirmesine neden olan satış serisine devam etti.

Düzenleyici kuruluşa yapılan açıklamaya göre, dünyanın en zengin kişisi Musk Pazartesi günü yaklaşık 930 milyon dolar karşılığı 934 binden fazla hisse sattı. Musk, Tesla’daki payının yüzde 10’unu satıp satmama konusunda açtığı alışılmadık Twitter anketinin hemen ardından geçen hafta 6,9 milyar dolarlık hisse satışı gerçekleştirmişti.

Bu satışlar Musk’ın 2,1 milyon adet opsiyonunu kullanmasından doğan vergileri ödemesine yardımcı olmak için kullanılmıştı.

Senatör Bernie Sanders'a Twitter üzerinden yanıt verdi

Musk’ın anketi ve hisse satışları, ABD’de zenginlerin yeterli vergi ödeyip ödemediklerinin tartışıldığı bir dönemde geldi. Senatör Bernie Sanders, hafta sonu gönderdiği tweette, “Aşırı varlıklıların adil paylarını ödemelerini talep etmeliyiz” dedi ve Tesla’nın patronu buna karşılık, “Daha fazla hisse satmamı mı istiyorsun Bernie? Söylemen yeter…” yanıtını verdi.

Hisse satışlarının bir kısmı Eylül ayında oluşturulan daha önceden ayarlanmış işlem planının bir parçası olarak yapıldı. Tesla CEO’su, gelecek yılın Ağustos ayına kadar işleme koyması gereken milyonlarca hisse senedi opsiyonuna sahip ve Musk bu konuya ankette değinmedi. Musk, Eylül ayında, yıl sonuna doğru muhtemelen “yüklü miktarda” opsiyonu işleme koyacağından bahsetti.

Musk’ın anketinde belirttiği yüzde 10’luk hisse satışına ulaşabilmesi için 17 milyon daha Tesla hissesi satması gerekiyor. İşleme konulabilir opsiyonlar dikkate alındığında, Musk’ın daha bile fazla satış yapması lazım.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER