Sri Lanka Antalya Fahri Konsolosluğu açıldı

Alanya'da fahri konsolosluk açılışında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Alanya'da fahri konsolosluklar artıyor. Fahri konsolosluk sadece araca plaka takmak değil. Kamburoğlu 2 ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacaktır" dedi.

Sri Lanka Antalya Fahri Konsolosluğu açıldı

Alanya’da Sri Lanka Antalya Fahri Konsolosluğu’nun açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Sri Lanka’nın Türkiye Büyükelçisi Mohamed Rizvi Hassen  katıldılar.  Alanya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ALSİAD) Başkanı Ali Kamburoğlu, Sri Lanka Fahri Konsolosu olmasını sağlayan resmi belgeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu imzalamasının ardından Sri Lanka’nın Türkiye Büyükelçisi Mohamed Rizvi Hassen’in elinden alarak görevine başlamıştı. Çevreyolu Caddesi, Metro Kavşağı’nda bulunan konsolosluğun açılışına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sri Lanka’nın Türkiye Büyükelçisi Mohamed Rizvi Hassen, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Sri Lanka Fahri Konsolosu Ali Kamburoğlu ile davetliler katıldı. 2 ülkenin milli marşlarını okunmasının ardından konuşan Sri Lanka’nın Türkiye Büyükelçisi Mohamed Rizvi teşekkür etti. Büyükelçiden mazbatasını almasının ardından konuşan Sri Lanka Fahri Konsolosu Ali Kamburoğlu, "Görevim  Antalya, Burdur, Isparta bölgesini kapsıyor. Fahri konsolosluğumuz kültürel ilişkilere katkı sağlayacak. İnşallah sektör temsilcileri ile iş birliği yapmak için planımız var. Bunun için ALTSO Başkanı Mehmet Şahin'den bir iş gezi yapmasını istiyoruz. Bu onurlu görevi yerine getireceğime hiç şüpheniz olmasın" dedi.

 "KONSOLOS SAYIMIZ GÜNDEN GÜNE ARTIYOR"

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin de, "Çavuşoğlu, Alanya'dan devlet adamı çıkabileceğini gösterdi. Bununla da kalmadı. Alanya'da 2 üniversite kurulmasını sağladı. Konsolos sayımız günden güne artıyor. Bu da Çavuşoğlu sayesinde. İş İnsanları olarak tapu dairesinde sorunlar yaşıyorduk. Çavuşoğlu, ilgili bakana ilettiğini söyledi. Ertesi gün de Alanya tapu ile ilgili bakanlıkta en üst düzeyde toplantı yapıldı. Profilimizi yükseltmek için bakanımıza ihtiyaç var. Alanya'ya zengin turist getirmeliyiz. Mahmutlar'a tapu gelmesi halinde bir binasını yapmaya hazırız. Bakanımız proje insanı Proje götürünce karşılığını alırız. Sri Lanka'ya gezi düzenleriz ama masraflar Kamburoğlu'ndan" diye konuştu. 

"MESAFE DOSTLUĞUMUZA ENGEL DEĞİL"

Bakan Çavuşoğlu da, "Sri Lanka eğitim, kültür faaliyetlerini geliştirebileceğimiz bir ülke. Aramızda fiziki bir mesafe var. Bu dostluğumuza engel olmayacak. 2014'te tsunami felaketinin yaralarını sarmada Türkiye'nin bu ülkeye yardımı ile ilişkilerde yeni bir sayfa açıldı. 2013'te Sri Lanka'da büyükelçiliğimiz faaliyete geçti. Bizim kökümüz Asya'da. İlişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Sri Lanka da bu ülkeler arasında. Sri Lanka'nın en önemli ihracatı çay. Bizde de üretim var ama açık da var. Bu açığı Sri Lanka'dan da sağlıyoruz. İnşallah bu açığı da Kamburoğlu kapatacak. Kamburoğlu Türkiye ile Sri Lanka arasında turizmin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Halklar arasındaki ilişkileri geliştirmeliyiz. Bu konuda fahri konsolosluklar önemli. Alanya'da fahri konsoluluk artıyor. Fahri konsolosluk sadece araca plaka takmak değil. Ülkeye karşı sorumlulukları var. Yurt dışında bizim de fahri konsoloslarımız var. Onlarla önümüzdeki zamanda toplantı yapacağız. Toplantıya büyükelçiyi de çağıracağız" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek fahri konsolosluğun açılışı gerçekleştirildi. Açılışa ardından karşılıklı hediyeler verildi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER