17. ALANYA ULUSLARARASI TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU BAŞLADI

Alanya Belediyesi tarafından bu yıl 17.’si düzenlenen Alanya Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu başladı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in mermer parçasına vurduğu ilk çekiç darbesiyle başlayan heykel sempozyumuna, 6 farklı ülkeden 10 heykeltıraş katılıyor.

17. ALANYA ULUSLARARASI TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU BAŞLADI

Alanya Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen, bu yıl ise 17.’si gerçekleşecek Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu başladı. Bu yılki sempozyuma 6 farklı ülkeden 10 heykeltıraş katılırken ilk çekiç darbesiyle sempozyumun açılışını, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Sünbül, Belediye Meclis Üyeleri, sempozyumun mermer sponsoru Dumlu Özcan Madencilik adına Hamdi Özcan ve protokol üyeleri birlikte gerçekleştirdi.

“BU ESERLER SANAT ŞEHRİ OLDUĞUMUZUN SİMGESİ”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel açılışın ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “17 yıldır aralıksız süren sempozyumumuzda bu yıl 10 tane uluslararası heykeltıraşımız katılıyor. Sanatçılarımız tam 1 ay boyunca burada da güzel eserler çıkaracak. Heykeltıraşlarımız bu sene özgün bir temanın üzerinde çalışacak. Eserler tamamlandığında Şehrimizin sosyal donatı alanların da sergileyeceğiz ve buralara renk katacak. Bu eserler Alanya’mızın sanat şehri olduğunun simgesidir. Bütün sanatçılarımıza başarılar diliyorum.”

ESERLER YEŞİL ALAN VE PARKLARA MONTE EDİLECEK

Belediye arkasında oluşturulacak atölyede yontulan eserler 30 Kasım’da yine Alanya Belediyesi arkasında hazırlanacak alanda sergiye sunulacak. Sempozyum bitiminde yapılan tüm heykeller, yeşil alanlar ve parklara monte edilerek bu alanları süsleyecek. Vatandaşlar, ünlü heykeltıraşların eserlerini rahatlıkla fotoğraflayacaklar ve inceleyebilecekler.

SEMPOZYUMDA 6 ÜLKEDEN 10 HEYKELTIRAŞ YER ALIYOR

17. Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu’na 6 farklı ülkeden 10 heykeltıraş katılacak. Türkiye: Aslışah Erdem, Çağdaş Erçelik, Ecem Yerman, Murat Özver, Yıldız Güner, Sylvain Patte (Belçika), Robert Bucek (Çekya), Jerome Symons (Hollanda), Anna Teresa Rasinska (Polonya), Michael Levchenko (Ukrayna)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER