Alanya Belediyesi'ne bir ödül daha

Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ‘8. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nın sonuçları açıklandı. 5 kategoride 22 üye belediye tarafından 73 proje ile başvuru yapılan yarışmada Alanya Belediyesi ‘Ağaoğlu Hacı Mehmet Bey Konağı Restorasyon Projesi’ ile ikincilik ödülü kazandı.

Alanya Belediyesi'ne bir ödül daha

8. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışmasına 5 kategoride 22 üye belediye tarafından 73 proje ile başvuru yapıldı.

Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü törende yaptığı konuşmada , “Türkiye’de çok fazla böyle proje yarışması yok. Belediyeleri taktir eden halktır, belediye başkanlarımızın karnelerini de halkımız veriyor. Bununla beraber belediyelerimizin yaptığı çok güzel uygulamalar var, bu tur yarışmalarda bu projeler kitaba dönüştürülmesi söz konusu oluyor. Belediyelerden gelen bütün projeler bu kitapta yer alıyor. Bu kitap belediyelerimize gönderiliyor, bunun da önemli olduğunu düşünüyoruz. Yarışmayı ciddiye alarak başvuru yapan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

Yarışmada Denizli Çameli Belediyesi İyi Yönetişim Ve Halkla İlişkiler Çalışmaları Kategorisinde “Sağlık Toplum Projesi” ile 3’unculuk ödülüne layık görüldü. Ödülü Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün elinden aldı. Mimar Sinan Kongre Merkezinde düzenlenen ödül törenine Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çameli Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Birim Müdürleri, Akdeniz Belediyeler Birliği Meclis üyesi Fethi Uğur katıldı.

"KENDİ YÖREMİZE UYGUN OLAN PROJELERİ UYGULAMA FIRSATI BULUYORUZ"

Düzenlenen törenle üçüncülük ödülünü Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün elinden alan Başkan Arslan birçok önemli proje içinden hazırladıkları projelerinin üçüncü seçilmesinden dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Arslan, ”Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen yarışmada ödül almak nasip oldu. Bu yarışma ile bütün belediyelerin yaptığı çalışmaları görerek, kendi yöremize uygun olan projeleri uygulama fırsatı buluyoruz. Bu anlamda bütün yarışmalar bizin çok değerlidir. Önemli bir çalışma olarak görüyoruz. Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) faaliyetlerimiz bizim 2014 yılından bu yana uygulanan bir şey. Pandemi öncesinde 3 bin vatandaşımızı KETEM faaliyetlerimize götürüyorduk. Pandemi sonrasında kanser tarama tırları ilçemize gelerek yükümüz biraz azaldı. Biz şuanda da vatandaşlarımızı Denizli merkezine götürerek taramadan geçmeleri sağlanıyor. Çok insanımızı hastalığın birinci evresinde kurtulmasını sağladık. Vatandaşımızın sağlığına katkısı olan her turlu proje belediyemiz tarafından yapılmaya devam edecektir” dedi.

8.AKDENİZ BELEDİYECİLİK PROJE YARIŞMASI ÖDÜL LİSTESİ

İyi yönetim halkla ilişkiler çalışmaları kategorisi:

1.Kepez Belediyesi (Gezici Kadın Sağlığı Merkezi)

2. Burdur Belediyesi (Gönülden Gönüle Mobil Uygulama Projesi)

3.Çameli Belediyesi(Sağlıklı Toplum Projesi)

ÇEVRE KORUMA VE ALT YAPI ÇALIŞMALARI KATEGORİSİ

1.Kumluca Belediyesi (Organik Gübre Tesisi)

2.Bucak Belediyesi (Mermer Artıkları Bertaraf ve Geri Kazanım Tesisi)

3. Finike Belediyesi (Bitkisel Atıkların Geri Dönüşüme Kazandırılması Projesi)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER