'Alanya il' anketinin sonuçları ALGC'de açıklandı

Alanya ile bölgenin ilk ve tek araştırma şirketi Just, 'Alanya İl Olsun mu?' sorulu kapsamlı saha anket çalışmasının sonuçlarını ALGC’de açıkladı. Alanya'da katılımcıların yüzde 73,1'i 'Alanya il olsun' derken, 26,9'u 'Olmasın' dedi. Gazipaşa 'Olsun', Gündoğmuş ise 'Olmasın' dedi

'Alanya il' anketinin sonuçları ALGC'de açıklandı

JUST Araştırma'dan Uzman Sosyolog Esra Demir ve Uzman Araştırmacı Bünyamin Yaşar, dün anketin sonuçlarını Alanya Aktif Gazeteciler Cemiyeti’nde (ALGC) açıkladılar. 
İŞTE ANKET SONUÇLARI 
"Bu çalışmada 18-25 yaş aralığındaki katılımcılar ‘Genç’, 26-45 yaş aralığındaki katılımcılar ‘Yetişkin’, 46-59 yaş aralığındaki katılımcılar ‘Orta Yaş’, 60 ve üzeri yaş aralığındaki katılımcılar ‘Yaşlı’ olarak gruplandırılmıştır. Buna göre katılımcıların yüzde 14,1’i genç, yüzde 36,8’i yetişkin, yüzde 26,9’u orta yaşlı, yüzde 22,3’ü ise yaşlı kategorisi içindedir. Çalışmanın en yüksek yaş aralığını yetişkin kategorisinin oluşturduğu görülmektedir. Yapılan çalışma meslek gruplarına göre incelendiğinde katılımcıların yüzde 40,9 oranıyla en çok esnaflardan oluştuğu görülmektedir. Alanya il olmalı mı sorusuna katılımcıların meslek gruplarına göre en çok çiftçilerin yüzde 90,9’unun Alanya il olmalı dediği görülmektedir. Genç katılımcıların yüzde 67,6’sı Alanya il olmalı derken, yüzde 32,4’ünün olmamalı yanıtını verdiği, yetişkin katılımcıların yüzde 72’sinin Alanya il olmalı cevabını verirken, yüzde 28 oranında olmamalı yanıtını verdiği görülmektedir. Öte yandan orta yaş grubunun yüzde 72,7 oranında Alanya il olmalı yanıtını verirken, yüzde 27,3 olmamalı yanıtını verdiği, yaşlı grubun ise yüzde 78,8 Alanya il olmalı ifadesini kullanıp, yüzde 21,2 oranında da olmamalı ifadesini kullandığı görülmektedir."
GAZİPAŞA İSTİYOR, GÜNDOĞMUŞ İSTEMİYOR 
'Sizce Alanya il olmalı mı?' soruna Gazipaşa halkının yüzde 79,2'si 'Olmalı' yanıtını verirken, yüzde 20,8'i ise 'Alanya il olmamalı' yanıtını verdi. Gündoğmuş halkının yüzde 38,6'sı 'Alanya il olsun' derken, yüzde 61,4'ünün 'Alanya il olmasın' demesi de dikkat çekti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER