Alanya kira artışında birinci oldu!

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, gayrimenkul sektöründe 2023 yılı yaz sezonunu değerlendirdi.

Alanya kira artışında birinci oldu!

Alanya yaz sezonuna girilmesinin ardından bu yılki en yüksek yabancıya satış oranlarını gördü. Türkiye genelinde Yabancıların konut alımında en çok tercih ettiği ilçe ise Alanya oldu. Bununla birlikte verilere göre, Alanya Türkiye'de kira artışlarının açık ara en çok görüldüğü ilçe oldu.  

ÇARPICI VERİLER

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, gayrimenkul sektöründe 2023 yazını değerlendirdi. Yaz ayları ile birlikte gayrimenkul sektörünü hareketlendiren yazlık kiralamaları hakkında bilgi paylaşarak, otel tercihlerindeki değişiklikleri anlatan Maya, son yılların tatil trendi villa kiralama ve yazlık bölgelerde gerçekleşen yabancılara konut satışı ile ilgili detaylı açıklamalar yaptı. Maya, “Alanya, Kemer, Foça ve Bodrum konut fiyatlarında artış oranları ile zirvede yer alırken, aylık kira fiyatları bazı ilçelerde otellerle ev kiralarını benzer seviyelere getirdi. Yabancıların konut alımında en çok tercih ettiği ilçe ise Alanya oldu” dedi.  

TSKB Gayrimenkul Değerleme, gayrimenkul sektörünün 2023 yaz trendlerine yönelik bir araştırma gerçekleştirdi. Türkiye’nin yazlık bölgelerindeki kiralamaları, konut fiyat artış oranlarını ve yabancılara konut satış verilerini değerlendiren TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, sektörün durumuna ilişkin önemli bilgiler paylaştı. 

  ALANYA BİRİNCİ SIRADA

Yaz ayları ile birlikte tatil amaçlı yazlık kiralamaların ve otellerin herkes için önemli bir konu haline geldiğini belirten Maya, “Ege ve Akdeniz kıyılarında en çok tercih edilen ilçelerin, İzmir genelinde Çeşme, Karaburun, Urla, Foça; Muğla genelinde Bodrum, Fethiye, Datça, Marmaris; Aydın genelinde Didim ve Kuşadası ile Antalya genelinde ise Alanya, Kaş ve Kemer olarak dikkat çektiğini söyleyebiliriz. Bahsi geçen ilçelerde yaz sezonu boyunca kiralamalar 15 günlük, aylık ve 3 aylık olarak tercih ediliyor” dedi.  

Yazlık bölgelerdeki konut fiyat artış oranlarını da değerlendiren Maya, şöyle konuştu: “İzmir ilinde Urla, Çeşme, Karaburun ve Foça ilçelerinde son 6 aylık verileri değerlendirdiğimizde; İzmir’in yazlık kesimlerinden Foça’da birim satış verilerindeki artışın %80, Çeşme’de %30, Urla’da %45, Karaburun’da ise %35 civarında olduğu görülüyor. Foça ilçesinde uzun yıllardır proje çalışmaları ve inşaat süreci devam eden Foça Marina’nın açılmasının etkileri, konut satış fiyatlarındaki artış grafiğinde net olarak görülebiliyor. Foça’nın aktif olarak kullanılan Kuzey Çevre Yolu bağlantısı ile çalışan nüfusun şehir hayatına devam etmesini sağlayacak zaman tasarrufuna imkan sağlaması ve bölgenin merkeze yakınlığı ilçenin hem yaz hem de kış ayları için tercih edilmesine neden oluyor.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER