Alanya Müftülüğü’nden Umre Duyurusu

Antalya’ya özel servisli 21 günlük özel umre turuna katılmak isteyenler 30 Ekim 2022 tarihine kadar Alanya Müftülüğü’nden kayıt işlemlerini yaptırabilecek.

Alanya Müftülüğü’nden Umre Duyurusu

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla umre yapmak üzere kutsal topraklara gitmek isteyen vatandaşlar için umre kayıtları devam ediyor. Umre organizasyonu kapsamında Antalya’ya özel servisli 21 günlük özel umre turu düzenlenecek. Vatandaşlar 30 Ekim 2022 tarihine kadar Alanya Müftülüğü’nden kayıt işlemlerini yaptırabilecek. Kutsal beldelere gidiş Antalya Havalimanı’ndan 30 Kasım 2022 tarihinde, dönüş ise 21 Aralık 2022 tarihinde yine Antalya Havalimanı’na olacak.

BAŞVURU VE KAYIT İŞLEMLERİ

1. Umreye gitmek isteyenler ilan edilen umre turuna ait banka kodu ile Hac ve Umre Muhasebe Koordinatörlüğü’nce anlaşmalı bankalara açtırılan umre kurumsal tahsilat hesabına ücretini peşin olarak yatıracaklar.
2. Ücretler Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Emlak Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası Şubelerinden yatırılabilecek.
3. Ücretini yatıran umre yolcuları il/ilçe müftülüğüne müracaat ederek veya elektronik ortamda e-devlet üzerinden kayıtlarını yapabilecekler.
4. Umre yolcusu 2022-2023 umre kayıt form dilekçesini 2 nüsha halinde doldurarak Alanya Müftülüğüne teslim edecek.
5. Müftülüğe geçerlilik süresi en az bir (1) yıl olan pasaport teslim edilecek.
6. Umre yolcusu banka dekontu ile birlikte il sağlık müdürlüklerince belirlenen sağlık merkezlerinden birine giderek, Konjuge Meningokoksit Menenjit aşısını yaptıracak ve aşı kartını umre süresi boyunca yanında bulunduracak.
7. Umre yolcusu, Covid-19 salgın hastalığı ile mücadele kapsamında ülkemiz ve Suudi Arabistan makamlarınca alınan/alınacak tüm tedbir ve kurallara (aşı, PCR testi, karantina uygulaması, maske, mesafe, temizlik) uyacak.

UMRE YOLCULARINA VERİLECEK HİZMETLER

1. Mekke-Medine otel konaklama
2. Yiyecek, içecek
3. Cidde-Mekke-Medine arası ulaşım
4. Uçak bileti
5. Vize alımı
6. Mekke servis hizmeti
7. Mekke ve Medine ziyaret yerleri

UMRE YOLCULARINA VERİLECEK ESER VE MALZEMELER

1. Kur’an-ı Kerim
2. Umre yolcusu rehberi, kutsal iklimde dua, tavaf ve Sa’y duaları
3. Seyahat el çantası
4. Seccade
5. Tespih ve sırt çantası
6. Maske

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER