ALANYA’NIN BEKLEDİĞİ PROJE ONAYLANDI! MİLLET BAHÇESİ ALANYA’YA NEFES OLACAK

2022 YILININ SON MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ ALANYA’YA MİLLET BAHÇESİ YAPILACAK

ALANYA’NIN BEKLEDİĞİ PROJE ONAYLANDI! MİLLET BAHÇESİ ALANYA’YA NEFES OLACAK


 
Alanya Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleştirildi. Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Karayolları Müdürlüğü şantiyesinin bulunduğu bölgeye Millet Bahçesi yapılması için plan değişikliği kararı oy çokluğu ile kabul edildi. Başkan Yücel tartışmalarla ilgili “Bir anket yapsak Alanya’da herkes oraya park yapılmasını ister. Millet Bahçesi Alanya’mıza hayırlı olsun” dedi.
 
Alanya Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in başkanlığında gerçekleştirildi. Grup sözcülerinin konuşmalarının ardından açılış konuşmasını gerçekleştirilen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, EYAF EXPO 2022 Engelsiz Yaşam Fuarı’na katılarak Alanya’yı temsil ettiklerini belirterek, Alanya’da yapılan Ayak Tenisi Dünya Şampiyonası’nı başarı ile gerçekleştirdiklerini belirtti.
BAŞKAN YÜCEL’DEN YENİ YIL PAZARINA DAVET
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel 17-18 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek olan, 12. Alanya Uluslararası Yeni Yıl Pazarı’na tüm vatandaşları davet etti. Başkan Yücel, “Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisimiz öncülüğünde düzenlenen ve geliri engelli bireyler için bağışlanan Yeni Yıl Pazarı, belediye binamız arkasındaki alanda 2 gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecektir.  Yeni Yıl pazarına tüm halkımızı ve kentimizde yaşayan yerleşik yabancı dostlarımızı davet ediyorum.” dedi.
RÜYA İPEKTEN-SAADET ÇELİK KREŞ VE ÇOCUK AKADEMİSİ AÇILDI
“Üretken Belediyecilik anlayışıyla hizmete devam eden, eğitim ve öğretime her zaman destek olan yönetim anlayışımızla, eğitime yönelik bir projemizi daha hayata geçiriyoruz.” diyen Başkan Yücel, “Oba mevkiinde yapımı tamamlanan Rüya İpekten-Saadet Çelik Kreş ve Çocuk Akademisi eğitime başladı. Hizmete açılan kreşimizde çalışan annelere ve özellikle kamuda çalışan annelere öncelik veriyoruz. Kreşimizin kapasitesinin yüzde 50’sini kamuda çalışan annelere ayırdık. Son zamanlarda artan kira bedelleri nedeniyle böyle bir karar aldık. İnşallah doğu bölgesinde çocuk akdemimizi de 2024 yılına varmadan açmış olacağız.” şeklinde konuştu.
DİJİTAL İMAR PROJESİ HAYATA GEÇİYOR
Başkan Yücel, meclis toplantısında yeni proje olan Dijital İmar Projesi hakkında da meclis üyelerini ve kamuoyunu bilgilendirdi. Başkan Yücel, “Bu proje sayesinde vatandaşlarımız aracılar olmaksızın Alanya Belediyesi'nin internet sitesinden doğrudan başvuru yapabilecek ve başvuru durumlarını takip edebilecekler. Bu sayede zamandan ve maddi sarfiyatlarından tasarruf edecekler. Dijital imar sayesinde hem vatandaşımızın cebinden hem de milli hazinemizden götüren bu tüketimlerin de önüne geçeceğiz. Belediyemize ve halkımıza hayırlı olmasını dilerim.” dedi.
Başkan Yücel, “Belediye olarak her zaman olduğu gibi ülkemizde bulunan belediyeler arasında en fazla ruhsat veren belediye olarak 1684 ruhsat verdik. Yenilemeler ve tadilatlar hariç bu rakam oluştu. Biz 4 yılda verdiğimiz ruhsat adet sayısından daha fazla ruhsatı bu yıl vermiş oluyoruz. Bölgemizdeki yapılaşmanın ne kadar hızlandığını ve nereye doğru gittiğimizin farkında olduğumuzu bilmeniz için bunu belirtmek istedim. Bölgemizde tek ve ülkemizde bu sisteme geçen ilk belediyelerden birisi olacağız. Halkımız bundan son derece faydalı bir şekilde yararlanacaktır. Hem bizim işlerimizin yoğunluğu düşecek hem de halkımız kendi işlerini zamandan tasarruf ederek takip edebilecek.” diye konuştu.
Başkan Yücel ayrıca, Alanya Belediyesi’nin 2019 yılında hayata geçirdiği Doğaya Sihirli Dokunuşlar Projesi’nin, TÜRÇEV’in düzenlediği etkinlikte Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından en iyi çevre etkinlikleri kapsamında ödüle layık görüldüğünü belirtti.
BAŞKAN YÜCEL; “ANTALYA’NIN EN BÜYÜK BÜTÇESİ ALANYA’NIN”
Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda açıklanan 2023 bütçeleri hakkında konuşan Başkan Yücel, “Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Devam Meclis Toplantısında, 1 Milyar 775 Milyon Lira olan 2023 yılı bütçemiz onaylanarak, yine Antalya'nın en büyük bütçeli belediyesi olduk. Cumhuriyetimizin 100. yılı için hazırladığımız ve aslan payını yatırımlara ayırdığımız bütçemizle 2023 yılında da Alanya’mıza birçok proje ve hizmeti kazandıracağız. Alanya’mız için durmadan, yorulmadan Alanya sevdamızla ile çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
Başkan Yücel, “2023 yılının şehrimizde, ülkemizde ve dünyada sevgi, barış, kardeşlik ve yardımseverlik duygularının arttığı, huzur ve güvenin yaşandığı güzel bir yıl olmasını temenni ediyorum. 2023 yılında da yeni projeler ve yeni hedeflerle, birlik ve beraberlik içinde; vatandaşlarımıza daha iyi hizmet için durmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.” diyerek sözlerini noktaladı.
ALANYA’YA ONKOLOJİ HASTANESİ YAPILIYOR
Meclis gündemindeki konulardan bir diğeri ise Oba Mahallesi’nde bulunan Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yanına Onkoloji Hastanesi yapılmasıydı. Konuyla ilgili ilk sözü alan CHP Grup Sözcüsü Erkan Demirci, “Alanya Eğitim Araştırma Hastanesi’nin güneyinde yer alan park alanının Onkoloji Hastanesi olması için bir plan değişikliği yapıyor ve daha kuzeye bu park alanı aktarılıyor. O bölgeye hastane, belediye binası yapıldı ve onkoloji hastanesi de gerekli ama yoğunluktan dolayı bir takım çekincelerimiz var. Biz buna evet dedik ama lütfen oradaki otopark meselesini bahanelere sığınmadan yapalım. Denizin ortasına havaalanı yapan bir ülkeyiz ama o bölgeye mutlaka bir otopark yapalım. Çekincelerimiz olsa da grup kararımız evet olacak.” dedi.
AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Ali Kiriş ise konuyla ilgili söz alarak, “Alanya’da bir Onkoloji Hastanesi yapılacak ve biz burada otopark konuşuyoruz. Şehrin içerisinde yapılacak bir hastanenin getireceği trafik sıkıntısını biliyoruz. Evet, otopark sorunu var bende kabul ediyorum ama devlet hastanelerine kapalı otopark yapamıyorsunuz ve otoparktan ücret alamıyorsunuz. Yasalar izin vermiyor ve elimizi kolumuzu bağlayan şeyler var. Evet, buraya bir trafik oluşacak ama hastane daha önemli. Ben babamı kanserden kaybettim. Antalya’daki onkoloji hastanesi dolup taşıyor. Antalya’ya gidip oradaki Alanyalıları, Gazipaşalıları, Anamurluları görseniz keşke. Burası tüm bölgeye hizmet edecek. Onkoloji Hastanesi’nin mevcut Hastane ile yakın olması gerekiyor. Hatta biz tüp geçitle iki hastaneyi birbirine bağlayacağız. Bu durumda hastanenin başka bir yere yapılması da mümkün değil. Alanya’nın kamu alanları da çok az bu bölge o konuda kısıtlı bir bölge. Proje aşamasında otopark ve yeşil alan konusunda elimizden geleni yapacağız ama sağlık deyince hiç kimse de siyaset olmamalı.” dedi.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in sağlık ve eğitim konusunda tartışma yaşamadan birlik olalım sözleri sonrası yapılan oylama oy çokluğu ile kabul edildi.
KARAYOLLARI TAŞINIYOR! MİLLET BAHÇESİ YAPILIYOR
Alanya Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Karayolları Müdürlüğü şantiyesinin Mahmutlar’a taşınması ve o bölgeye Millet Bahçesi yapılması ile ilgili konu yine mecliste gündeme geldi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de Alanya halkının o bölgede bir park isteyeceğini belirterek, “Ben herkesin şahsi ve grupların görüşlerine saygı duyuyor, teşekkür ediyorum. Biz her zaman bire yeri yaparken bir tarafı yıkmak gibi bir düşüncemiz olamaz. Biz her zaman sosyal mutabakattan yanayız. Basınımızın güzide temsilcileri de var. İsterseler onlar hemen bir kamuoyu yapsın. Karayolları bölgesinin olduğu şantiyeyi Millet Bahçesi’ne yani parka çevirelim ve Karayollarını 15 kilometre yukarıya alalım mı, yoksa aynı kalsın mı? diye bir yoklama yapalım. Alanya’da herkes oraya park yapılmasını ister.” dedi.
Plan değişikliği oy çokluğu ile kabul edildi.
BAŞKAN YÜCEL; “CUMA PAZARI PROJESİNDE KRİTİK VİRAJI DÖNMEK ÜZEREYİZ”
Alanya Kent Meydanı ikinci etap projesi için tahsis edilen 10 milyon TL hibe ve 55 milyon TL kredinin Alanya Kapalı Pazar Alanı, Otopark, Sinema Salonu ve Dijital Kütüphane Projesi’nde kullanılması mecliste oylandı. Konuyla alakalı Adem Murat Yücel meclis üyelerini ve kamuoyunu bilgilendirerek, “Ay sonuna kadar tabliyeyi komple bitiriyoruz. Mart aynının sonuna kadar pazarı buraya taşıyacağımızı düşünüyorum. Tabi üst kısım inşası devam edecek. Virajı dönmek üzereyiz ve şu bir tabliyeyi daha attığımız zaman inşallah zirveye çıkacağız.” dedi. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2022, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER