Avrupalı öğrenciler Gazipaşa'da ağırlandı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Zeliha Tuncer Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, ortağı olduğu ERASMUS projesinin ikinci hareketlilik planına ev sahipliği yaptı.

Avrupalı öğrenciler Gazipaşa'da ağırlandı

1987’den bu yana Avrupa birliği tarafından yürütülen, hem Avrupa ülkeleri hem de aday ülkelerdeki kurumların dâhil olduğu yükseköğrenim düzeyindeki değişim programı olan ERASMUS’a Gazipaşa Zeliha Tuncer Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrenci ve öğretmenleri Slovakya’nın Dunajska Streda şehrine giderek katılmışlardı. Macaristan, Slovakya ve Türkiye’nin ortaklaşa gerçekleştireceği projenin ikinci etabı ise Gazipaşa’da yapıldı. Zeliha Tuncer AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, ERASMUS (Üniversite Öğrencilerinin Hareketliliği için Avrupa Topluluğu Eylem Planı) kapsamında ortağı olduğu projenin ikinci hareketlilik planına ev sahipliği yaptı.

Slovakya ve Macaristan'dan geldiler
“Say No to Violence by Sports” adlı proje kapsamında ilçeye Slovakya ve Macaristan'dan 14 öğrenci ve 4 öğretmen geldi. Yurt dışından gelen misafirlere İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül'ün de katılımıyla görkemli bir karşılama töreni düzenlendi. Mehteran takımı ve folklor ekibi, misafir öğrenci ve öğretmenler tarafından ilgiyle izlendi.

Gazipaşa'nın kültürü tanıtıldı
1 hafta süren program çerçevesinde Zeliha Tuncer AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri, Slovakya ve Macaristan’dan gelen öğrenciler ile bilgi ve kültür alışverişinde bulundu. ERASMUS programıyla yurt dışından gelen öğrenciler Gazipaşalı öğrencilerin evlerine misafir oldular ve ilçeye ait yöresel lezzetleri deneyimlediler. Günü birlik yapılan gezilerle ise ilçenin tarihi ve turistik yerleri ile tropik meyve bahçeleri ile gezildi. 1 hafta süren programın ardından ise Slovakya ve Macaristan'dan gelen öğrenci ve öğretmenler ülkelerine gitmek üzere ilçeden hareket etti.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2023, 15:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER