Başkan Yücel, Karakocalı yolu hakkında açıklama yaptı

Başkan Yücel, Karakocalı yolu hakkında açıklama yaptı

Alanya Belediyesi Haftalık Olağan Encümen Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Yücel, birimlerden gelen gündem maddelerini değerlendirdiklerini söyledi. Turizm sezonu nedeniyle Alanya’da trafikte keşmekeşlik olduğunu ifade eden Başkan Yücel, “Bunların birçoğu da düzensiz park etmelerden, düzensiz bisiklet kullanmaktan veya bilinçsizce trafik kurallarına uymamaktan ya da yayaya öncelik hakkını sağlamamaktan dolayı yaşanıyor. Kentimizde yaşayan tüm insanlar trafik kurallarına uymalı. Uymayanları da uyarmalı. Sağlıklı bir şekilde ulaşımı sağlayalım. Toplu ulaşımdan yararlanalım. Çünkü trafik yoğunluğunda eski yıllara göre çok çok üstünde rakamlarla karşılaşıyoruz. Her şeye rağmen şehrimizde şu anda çok güzel, huzurlu, güvenli ve mutlu şekilde bütün tatilcileri ağırlayabiliyoruz” dedi.

 “COŞKULU MAÇLARA BEKLİYORUZ”

Alanya’da hafta sonu düzenlenecek olan Muay Thai organizasyonu da vatandaşları davet eden Başkan Yücel, “21 Ağustos Pazar günü saat 21.00’de iskelede Şelale Meydanı’nda Muay Thai Süper lig maçları burada düzenlenecek. Bu organizasyonu çok sayıda ulusal kanalda izleme imkanı bulacağız. Şehrin merkezinde bir renklilik oluşabilmesi için tüm halkımızı ve tatil için gelen misafirlerimizi bu coşkulu maçlara bekliyoruz. Amacımız insanlara hoş bir sada bırakmak ve yoğun iş stresinden dolayı biraz rahatlatmak” diye konuştu. 

“12 MAHALLE O YOLU RAHATLIKLA KULLANABİLECEK”

Dimçayı’na alternatif yol olarak düşünülen Karakocalı yolu ile ilgili vatandaşlardan şikayetler geldiği söylenen Başkan Yücel, “Amacımız her zaman insanların yaşamlarını rahatlatmak ve onlara daha konforlu ulaşım sağlamak. Karakocalı yolu Dimçayı’na giden en kısa ve konforlu yol. Bu yolun alt yapılarını 6-7 aylık çalışma sonucunda tamamladık.  Bunun yanında Oba Kavşağı’ndan 2-3 kilometre farklılık kazanabilecek bir kestirme yol güzergahı belirlemiştik. O günden bu yana biz yolu yaparken kanalizasyon ve alt yapısını birlikte yapıyoruz. Burada ASAT’ın yapması gereken kanalizasyon ve su isale hatlarının bölgeden geçmesi gerekiyor. O bölgede 3-4 aydır ASAT’ı bekliyoruz. Ay başında görüşmelerimiz vesilesiyle 15 gün içinde çalışmaların başlayacağını ibraz ettiler. Yolun belli kısmında yaptığımız sıcak asfalt çalışmasını durdurmak zorunda kaldık. Bu yaz-boz tahtası değil. Ne Alanya Belediyesi ne de devletin diğer kurumları bu kadar zengin değil. Biz bunu yapacağız . Tekrar 3 ay sonra bozulmak zorunda kalacak. Tekrar bir alt yapı çalışması yapmamak için durdurmak zorunda kaldık. ASAT bu ay içinde mutlaka yapacağını söyledi. Onların kanalizasyon hattını bitirip zeminin oturmasıyla birlikte sıcak asfalt çalışmasını okullar bölgesi civarından çevre yoluna bağlayacağız. Böylelikle en kestirme, güvenli ve konforlu yol olacak. Böylece Dimçayı bölgesinde 12 mahalle o yolu rahatlıkla kullanabilecek. Hem zaman hem ekonomik hem de konforlu bir yol güzergahı belirliyoruz. Biz sağlam, sağlıklı iş yapmak istiyoruz. Bölgedeki DSİ kanallarının üzerini kapatıyoruz. Yol genişletme çalışmalarını da yapıyoruz. Bölgede vatandaşlarımız tarım arazileri olmasına rağmen yol geçişi için izin verdi. Biz o kadar güzel icraatlar çıkarırken, 500-600 metrelik altyapının olmamasından dolayı belediyemize yükleniyorlar ama kimse oranın ASAT’tan dolayı beklediğini bilmiyor” ifadelerini kullandı.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER