Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yarın asgari ücreti açıklayacağız

Enflasyonu düşürmenin önünde engel kalmadığını belirten Erdoğan, "Önümüzdeki aylarda enflasyonun tepetaklak inişine tanık olacağız" dedi. Cumhurbaşkanı asgari ücretin de yarın açıklanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yarın asgari ücreti açıklayacağız

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni asgari ücret zammını belirlemek için üçüncü kez toplandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamasına göre 3. Toplantının ardından asgari ücret zammı karara bağlanacak. DİSK 13 bin 200 lira talebinde bulunurken işvereni temsil eden TİSK ise makul asgari ücret zammı çağrısında bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan ankete göre ise yeni asgari ücret zammı 7 bin 845 TL olarak hesaplandı. Toplantının bitmesinin ardından TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay sendikanın teklifini resmen açıkladı. Yeni asgari ücret zammı ne kadar olacak ve ne zaman açıklanacak? Sorusunun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından yanıt bulması bekleniyor. İşte, 2023 yeni asgari ücret zammı son dakika gelişmeleri.

ASGARİ ÜCRETİN AÇIKLANACAĞI TARİH DUYURULDU!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgrai ücret zammına ilişkin son dakika açıklamasında bulundu. Erdoğan, "Son dönemde ek göstergeden sözleşmelilerin kadroya alınmasına kadar pek çok konuyu gündemden çıkardık. Asgari ücretten EYT'ye kadar bunları da hal yoluna koyacağız. (22 Aralık) Yarın asgari ücret konusunu da inşallah açıklayıp onu da yoluna koyacağız." ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2022, 12:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER