CUMHURİYETİN 100. YILINDA ‘ALANYA’ KONFERANSI GERÇEKLEŞTİ

Cumhuriyet coşkusunu düzenleyeceği 1 haftalık etkinliklerle tüm kente yaymayı hedefleyen Alanya Belediyesi, Alanya Kültür Merkezi’nde ALKÜ işbirliğiyle “Cumhuriyetin 100. Yılında ‘Alanya’ Konferansı” gerçekleştirdi.

CUMHURİYETİN 100. YILINDA ‘ALANYA’ KONFERANSI GERÇEKLEŞTİ

Cumhuriyetin 100. Yıl kutlama etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi Alanya’da da çeşitli etkinliklerle sürüyor. Alanya Belediyesi, düzenlediği etkinliklerle Cumhuriyetin coşku ve heyecanını tüm vatandaşlara yaşatmaya devam ediyor. Etkinlikler kapsamında Alanya Kültür Merkezi’nde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) işbirliğinde “Cumhuriyetin 100. Yılında ‘Alanya’ Konferansı” düzenlendi. Konferansa Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Alaettinoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Sünbül, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüseyin Direk, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, ALKÜ’lü akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

‘TARİH BOYUNCA ALANYA’ ANLATILDI

Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ak’ın moderatörlüğünde Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Mehmet Ali Hacıgökmen ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Irmak Karabulut’un konuşmacılığında gerçekleşen konferansta milli mücadele döneminde Alanya ele alındı. Alanya’nın coğrafi olarak tarih boyunca Selçuklulardan Osmanlıya, Osmanlıdan Cumhuriyet dönemi ve günümüze kadar her dönemde kritik bir rol oynadığı vurgusu yapıldı. Alaiye Redif Taburu’nun da işlenip anlatıldığı konferansta katılımcılar Alanya’nın tarihine ilişkin önemli anekdotlar edindiler. Konferansın ardından Başkan Yardımcısı Fevzi Alaettinoğlu, konuşmacı akademisyenlere teşekkür edip, hediye verdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2023, 20:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER