Depremzedeleri hayattan koparmıştı! Yargılanması başladı

Alanya'da otomobil ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu 3 depremzedenin hayatını kaybettiği kazada, hafif ticari aracın sürücüsünün yargılanmasına başlandı.

Depremzedeleri hayattan koparmıştı! Yargılanması başladı

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya kazada hayatını kaybeden depremzede İnci, Başak ve Ali Can Güler’in ailesinin avukatı katıldı.  Mahkemede müşteki avukatı İbrahim Ersuz, bilirkişi raporunda T.E'nin kırmızı ışıkta geçmesi sonucu kazaya neden olduğunun tespit edildiğini söyledi. Ersuz, “Kazadan sonra T.E'nin ailesi mağdurlara başsağlığı bile dilememiş, telefon bile etmemiş. Bu insanlar depremzede, onlara destek olmak gerekiyordu” dedi.  Sanık avukatı İbrahim Yıldız da "Müvekkilimin kırmızı ışıkta geçtiğini gösteren herhangi bir görüntü yok. Bu bilirkişi raporunu kabul etmiyoruz. Bu raporun Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesi ve müvekkilimin tahliye edilmesini talep ediyorum." diye konuştu.  Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla savunma yapan tutuklu sanık T.E. ise kırmızı ışıkta geçmediğini ve suçsuz olduğunu iddia etti.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, eksik delillerin toplanması için duruşmayı 18 Ekim'e erteledi.  NE OLMUŞTU? 2 Mart'ta, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından içinde Hatay'dan Alanya'ya gelen kişilerin bulunduğu otomobil, T.E'nin kullandığı hafif ticari araçla çarpışması sonucu, depremzede İnci (21), Başak (21) ve Ali Can Güler (23) hayatını kaybetmiş, Ahmet Çınar, Emin, Fulya ve Melis Bade Zan hafif yaralanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2023, 14:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER