Eski rektör Ekrem Kalan'a bir darbe daha! Üyeliği sonlandırıldı !

Uzun bir mahkeme sürecinin ardından hakkındaki suçlamalarla birlikte ALKÜ Rektörlüğü görevine son verilmesi kararlaştırılan Ekrem Kalan'a bir darbe daha geldi

Eski rektör Ekrem Kalan'a bir darbe daha! Üyeliği sonlandırıldı !

Edinilen bilgiye göre, rektörlük görevinden alınan Ekrem Kalan, bir süredir devam ettirdiği Türk Tarih Kurumu Bilim Kurulu üyeliği de sonlandırıldı. Hakkındaki suçlamalar nedeniyle soruşturma başlatılan Kalan, Alanya Alaattin Keykubat Üniversitesi ( ALKÜ) Rektörlüğü görevinden alınmıştı.

NELER OLMUŞTU?

Hakkında mahiyetindeki evli ve bekar kadınlarla gönül ilişkisi, cinsel taciz, görevi kötüye kullanma ve rüşvet gibi iddialar olan Rektör Kalan'a YÖK tarafından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan kişiler olayları doğrulamış ve Rektör Kalan, YÖK Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti.

DİSİPLİN KURULU KARARINI VERDİ

Disiplin Kurulu gece yarısına kadar süren toplantıda Kalan’ı işlediği suçlardan dolayı maaş kesme cezasına çarptırdı. Bu durumda Kalan’ın idari görev almasına yasal olarak imkan kalmağı için görevden el çektirilmesine ve yerine vekâleten atama yapılmasına karar verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER