GELENEKSEL YILSONU SERGİSİNDE EL EMEKLERİ SERGİLENDİ

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı El Sanatları Kursları Yıl Sonu sergilerinin sonuncusu Alanya Belediyesi Güllerpınarı El Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirildi.

GELENEKSEL YILSONU SERGİSİNDE EL EMEKLERİ SERGİLENDİ

Alanya Belediyesi’nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi iş birliği ile düzenlediği el sanatları kurslarının Geleneksel Yıl Sonu Sergisi’nin sonuncusu Güllerpınarı El Sanatları Merkezi’nde yapıldı. Serginin açılış programına, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Sarı, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Şevki Mat, Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nimet Hacıkura, kurs eğitmenleri, kursiyerler ve davetliler katıldı. Geleneksel yılsonu sergisinde Obagöl, Cikcilli, Hacet Mahallesi, Güllerpınarı Mahallesi ve Güllerpınarı El Sanatları merkezlerinde eğitim alan kursiyerlerin ürünleri yer aldı.

SERGİDE 3 BİNDİN FAZLA ÜRÜN YER ALDI

İpek Kozası, Yağlı Boya Resim, Ahşap Boyama, Dikiş Kursu, Örgü, Geleneksel El Nakışı, İğne Oyası, Kumaş Çiçek, Mefruşat, Rölyef, Kat-ı ve Hüsn-i Hat branşlarından oluşan kurslarda üretilen 3 binden fazla ürün sergilendi. 11 usta öğretici tarafından verilen eğitimlerle elde edilen el emekleri, birbirleriyle yarıştı. Özenerek hazırlanan ürünler renkleri, kaliteleri ve görsel zenginlikleri ile sergiyi ziyaret eden misafirlere parmak ısırttı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER