GÜLLERPINARI EL SANATLARI KURS MERKEZİ’NDE İLK KURSLAR BAŞLADI

Alanya Belediyesi Güllerpınarı Mahallesi El Sanatları Merkezi Kursları başladı. Kursiyerlere ilk gün Alanya Belediyesi tarafından psikolog, diyetisyen, odyolog ve fizyoterapistler tarafından seminer de verildi.

GÜLLERPINARI EL SANATLARI KURS MERKEZİ’NDE İLK KURSLAR BAŞLADI

Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı merkezde bu yıl ilk defa eğitim veriliyor. İpek Kozası, Yağlı Boya Resim, Ahşap Boyama, Dikiş Kursu, Örgü, Geleneksel El Nakışı, İğne Oyası ve Kumaş Çiçek Yapımından oluşan kurslara ev hanımları da yoğun ilgi gösteriyor. Atölyenin diğer bölümlerinde ise önümüzdeki günlerde Mefruşat ve Hüsn-i Hat kursları da açılacak.

ATÖLYELER KİMLİK KAZANIYOR

Yeni açılan kurs merkezinde her atölyeye ayrı ayrı Akdeniz Bölgesi’nde varlığını sürdüren ve Alanya’da yetişen çiçek isimleri verildi. Böylece atölyelerin kendi içinde bir kimlik kazanması sağlandı. Defne, Portakal Çiçeği, Nergis, Fûl, Begonvil, Zeytin Çiçeği, Nar Çiçeği, Yasemin ve Anemon atölyeleri kursiyerlere 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında hizmet vermeye devam edecek.

KURSİYERLERE ÖZEL ÜCRETSİZ DESTEK HİZMETİ

Kurs merkezilerinde el sanatlarının yanı sıra Alanya Belediyesi tarafından ücretsiz diyetisyen, psikolojik, fizyoterapi ve odyolojik destek hizmetleri de veriliyor. Alanya Belediyesi Psikolojik Danışmanı Esra Yemez, Beslenme ve Diyet Uzmanı Şule Yavuz Demir, Fizyoterapist Ayşegül Özcan ve Odyoloji Uzmanı Ayşenur Şanlı, kursiyerlere ücretsiz destek sağlıyor. İlki bugün gerçekleşen söyleşilerde Psikolog Esra Yemez tarafından üretmek, iyilik yapmak, şükretmek, vazgeçmemek gibi konularda, Beslenme ve Diyet Uzmanı Şule Demir tarafından sağlıklı beslenmenin, su içmenin ve hazır gıdalardan uzak durmanın önemi konuları ele alındı. Odyoloji Uzmanı Ayşenur Şanlı da işitme sağlığı ve işitmenin korunması hususunda bilgiler paylaştı. Son olarak da kursiyerler Fizyoterapist Ayşegül Özcan ile omurga sağlığına yönelik egzersiz yaptı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER