İndirim sevinci kursakta kaldı, akaryakıta zam geliyor!

Son dakika haberi: Brent petrolde yaşanan büyük düşüşün ardından gelen peş peşe indirimlerin ardından 11 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere motorine 81 kuruş zam gelecek. Sektör kaynaklarında alınan bilgiye göre, motorine yapılacak olan zammın pompaya yansıyacağı aktarıldı.

İndirim sevinci kursakta kaldı, akaryakıta zam geliyor!

Rusya-Ukrayna savaşının yanı sıra yaklaşık 3 yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan ve milyonlarca kişinin ölümüne sebep olan Kovid-19 salgınının yeniden tırmanışa geçmesiyle beraber kısıtlama ihtimalinin yeniden gündeme gelmesi Brent petrol fiyatına etki etti.

Ukrayna işgali nedeniyle Batılı ülkelerin yaptırımına maruz kalan Rusya da bu yaptırımlara karşılık vermiş, yaşanan enerji krizi sonrası 100 doların altında olan Brent petrol 140 dolar seviyelerine kadar çıkarak rekor kırmıştı.

Brent petrolün son günlerde yeniden 100 doların altına düşmesiyle akaryakıtta indirim haberleri peş peşe gelmişti. Son olarak dün gece yarısından itibaren yapılan indirimlerin pompa fiyatına yansıması araç sahiplerini sevindirmişti. Ancak sektör kaynaklarından bugün gelen zam haberi, sevinçleri kursakta bıraktı.

BRENT PETROL NE KADAR?

Temmuz ve ağustos aylarında düşüşe geçen Brent petrol, 10 Ağustos sabahı 95 dolar bandından seyrediyor. Dün Rusya'nın Avrupa'ya petrol akşını kesmesinin ardından yükselişe geçmesi beklenen Brent petrol düşüş trendini sürdürüyor. 

ZAM POMPAYA YANSIYACAK

Gelen indirimlerin ardından 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere motorine 81 kuruş zam gelecek. Sektör kaynaklarında alınan bilgiye göre, motorine yapılacak olan zammın pompaya yansıyacağı aktarıld

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2022, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER