Lezzet Şöleni Yarışı!

Alanya’da Barbaros Azakoğlu Ortaokulu, Tübitak projesi kapsamında düzenlediği "Yöresel Lezzetler Yemek Yarışması" ile jüri üyelerine lezzet şöleni yaşattı

Lezzet Şöleni Yarışı!

Alanya Barbaros Azakoğlu Ortaokulu, Tübitak projesi kapsamında düzenlenen "Yöresel Lezzetler Yemek Yarışması" gerçekleştirildi. Yarışmada jüri üyeleri arasında Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Prof. Dr. Birol Saygı, Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa, Alanya Pansiyoncular ve Lokantacılar Odası Başkan Yardımcısı Mehmet Özcan yer aldı.

8-A SINIFINDAN KABUKLU KURU FASÜLYE

1. OLDU Yarışmada öne çıkan lezzetler Jüri üyeleri tarafından titizlikle değerlendirilerek kazananlar belirlendi. Jüri üyelerinin değerlendirmesinde 8-A sınıfından Kabuklu Kuru Fasülye, 87 puanla birinci seçilerek öne çıktı. İkinci sırayı 6-C sınıfından Laba Dolması, üçüncü sırayı ise 7-E sınıfından Barbunyalı Taze Fasülye yemeği elde etti. Etkinlik, öğrencilere yöresel lezzetleri tanıma ve geleneksel mutfak kültürünü yaşatma fırsatı sunarken, katılımcılar arasında keyifli bir rekabet ortamı da oluşturdu.

YÖRESEL LEZZETLER TANINDI GELENKSEL MUTFAK KÜLTÜRÜ YAŞATILDI

Alanya'nın gastronomik zenginliğini vurgulayan bu etkinlik, öğrencilere yöresel lezzetleri tanıma ve geleneksel mutfak kültürünü yaşatma fırsatı sunan etkinlikle ilgili konuşan, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, organizasyonu değerlendirerek, "Farklı yemekler aynı kategoride yarıştı. Biz bir taraftan yedik, bir taraftan işimizi yaptık. Jüri üyelerimize, öğrencilere, annelere, velilere ve organizasyonda başta okul müdürümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Yarışmanın sonunda kazananlara kupa ve katılım belgeleri verilirken, jüri üyelerine de plaket takdim edildi. Etkinlik, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER