MECLİS DÜELLOSUNDA KAZANAN BAŞKAN YÜCEL

Alanya Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısında Oba Mahallesi’ndeki bir park alanının ticaret ve turizm alanına çevrilmesi maddesi oylanırken ittifaklar çatladı. İlginç oylamada Başkan Yücel’in istediği 1 oy farkla kazanarak madde oy çokluğu ile kabul edildi.

MECLİS DÜELLOSUNDA KAZANAN BAŞKAN YÜCEL

Alanya Belediye Meclisi'nin kasım ayı toplantısı dün Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında yapıldı. Geçtiğimiz günlerde dizinden menisküs ameliyatı olan Başkan Yücel, toplantıya topallayarak geldi. Toplantıya AK Parti grubundan sadece 5 kişi katıldı.
Toplantının ikinci gündem maddesinin beşinci maddesi oylanmadan önce tartışmalar başladı. Oba Mahallesi'ndeki Fatmanur Hacıfazlıoğlu Çocuk Parkı'nın bulunduğu alanın ticaret ve turizm alanına dönüştürülmesini içeren madde oylanmadan önce grubu sadece 5 kişi temsil edilen AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Ali Kiriş, "Beni bu madde oylanırken yok sayın, zabıtlara geçmesini istiyorum" diyerek meclis salonunu terk etti.

PARK YOLUN KARŞISINA TAŞINACAK

CHP Grup Sözcüsü Erkan Demirci, İYİ Partili Fikret Arık ve CHP'li Nazmi Zavlak, konuşmalarında park alanının dönüştürülmesine karşı olduklarını ifade ettiler.

Başkan Yücel’in kamu borçları ve bölgedeki usulsüz yol kapama olayları nedeniyle bu tarz kararlar almaları gerektiğini ve Alanya’daki park ve yeşil alanların sayısını arttırmaya devam edeceklerini söyledi. Başkan Yücel ayrıca bölgede olan parkın yolun karşısına taşınacağını bu parkın ticaret ve turizm alanı olarak değiştirilme sebebinin o bölgedeki vatandaşların devamlı olarak yolu kapatması ve belediyeden yüksek miktarlarda paralar talep etmesi nedeniyle olduğunu söyledi.
1 OY FARKLA KAZANAN BAŞKAN YÜCEL

Oylamaya geçildiğinde ise ilginç bir görüntü oluştu. MHP grubu ‘kabul edildi’ oyu verirken, AK Parti ve CHP maddeyi ret ettiler. İYİ Parti ise çekimser oy kullandı. Böylece belki de meclis tarihinde ilk defa AK Parti ile MHP, CHP ile de İYİ Parti ittifak olmalarına rağmen aynı oyu vermediler.
Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Bağışlar ise MHP’ye destek vererek ‘kabul edildi’ oyu verince madde 14 oya karşı 13 oyla geçmiş oldu. Oldukça stresli geçen oylama sonrası Başkan Yücel espri yaparak ben “sayamadım kim kazandı şimdi” diyerek espri yaptı ve meclis salonunda soğuk rüzgar dağıldı. CHP’li Erkan Demirci’nin ise eli ile tek tek oy verenleri sayması dikkat çekti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER