Öğretmenler iş bırakacak mı ?

Öğretmenler, eğitim sendikalarında yapılan görüşmelerin ardından, ‘Öğretmenlik Meslek Yasası’ ve kariyer sınavlarının iptal edilmesi amacıyla 2 Kasım’da iş bırakmaya karar verdi.

Öğretmenler iş bırakacak mı ?

2 Kasım'da hangi okullarda öğretmenler derslere girmeyip öğretmenler odasında mı oturacaklar?

Eğitim sendikaları 14 Ekim’de Ankara’da gerçekleştirilen ortak toplantı ile Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu (ÖMK) ve kariyer sınavlarının iptal edilmesi için 2 Kasım’da iş bırakacaklarını duyurdu.

AKM ÖNÜNDE  Sakarya'da 2 bin civarında öğretmenin eyleme katılacağı öğrenildi. Sakarya Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı Yasemin Tomak yaptığı açıklamada, 2 Kasım'da öğretmenler AKM önünde bir araya geleceğini ifade etti. 2 BİN ÖĞRETMEN Eğitim-Sen Sakarya Şube Başkanı Yücel Kaçar ise Sakarya'da toplam 15 bin öğretmenin bulunduğunu söyledi. 2 bin civarında öğretmenin eyleme katılacağını ifade eden Kaçar, bu sayının artabileceğine dikkat çekti.

12 SENDİKADAN ORTAK KARAR

Toplam 12 eğitim sendikasının ortak kararında, Eğitim-İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Teç-Sen, Anadolu Eğitim-Sen, Özgür Eğitim-Sen, Eğitim Hak-Sen, Eksen Eğitim-Sen, İdeal Eğitim-Sen, Eğitim Söz-Sen, Eğitimde Birlik Sen, Eşit Haklar Sendikası ortak karar alarak kariyer basamak sınavlarının iptali ve Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun yeniden düzenlenmesi için eylem planı hazırladığını açıkladı. İLK UYARI 26 EKİM’DE Cumhuriyet’ten Sena Tufan’ın haberine göre, kararda 26-27-28 Ekim 2022 tarihlerinde işyerlerinde kokart takılması ve 26 Ekim günü ilk teneffüs saatinde, öğretmenler odasında ortak bildiri metninin okunmasına karar verildi. Talep ve uyarılara karşın ÖMK iptal edilmezse iş bırakma eylemi yapılacağını belirtildi.

Alanya'daki Öğretmenler Eğitim İŞ Sendikasının bir günlük ders bırakma eylemine katılacaklar mı?

2 Kasım Çarşamba gününün sınav haftasına denk gelmesi öğrencileri ne kadar etkiler?

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER