Öldürülen Başak Cengiz davasında görgü tanığı çarpıcı açıklamalarda bulundu

İstanbul Ataşehir'de Can Göktuğ Boz'un samuray kılıcı ile vahşice katlettiği Başak Cengiz'in ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı.

Öldürülen Başak Cengiz davasında görgü tanığı çarpıcı açıklamalarda bulundu

Can Göktuğ Boz'un samuray kılıcı ile vahşi bir şekilde katletmiş olduğu Başak Cengiz'in ölüme ilişkin soruşturma tamamlandı. Genç kadının canice öldürülmesinin ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı büyük bir titizlikle yürütmüş olduğu soruşturmayı tamamladı.

BAŞAK CENGİZ PROJE İÇİN GÖREVLENDİRİLMİŞ

5 sayfa süren iddianamede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı suçtan zarar gören, olaya müdahale etmek isterken de tehdit edilen Kaan Ağca mağdur ve Cengiz ailesi ise müşteki olacak bir şekilde yer aldı. İddianameye göre, 9 Kasım günü akşam vakitlerinde Ataşehir'de dehşet verici olay meydana geldi. Başak Cengiz, Ankara'da mimar olarak çalışırken 2,5 ay kadar önce çalışmış olduğu firma tarafından Ataşehir'deki projeye görevlendirildi. Olay günü mesaiden çıkıp oteline doğru yürüdüğü esnada Can Göktuğ Boz, samuray kılıcı ile kendisine saldırdı. Yaralanan kadın hastaneye kaldırılmış olsa da ne yazık ki kurtarılamadı.

https://img.cdn.haber365.com.tr/uploads/images/image/6bnLnf06lqXJ62B05DG2pg7z3tRHmzw6-body.jpg

CAN GÖKTUĞ BOZ BİRÇOK KEZ SALDIRDI, ARDINDAN HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ EVİNE GİTTİ

Cani adam olayın devamında ikametinde gözaltına alındı. Olayda kullanmış olduğu samuray kılıcının yanı sıra evinde de çok sayıda kesici alet ele geçirildi. Güvenlik kameralarının da incelenmiş olduğu soruşturmada, Can Göktuğ Boz ikametinden bir çanta ile çıktı, koşar adım Başak Cengiz'in bulunmuş olduğu kaldırıma geçip ona yaklaştı ve çantasından çıkardığı kılıçla pek çok kere talihsiz kadına saldırdı ve ardından da hiçbir şey olmamış gibi evine döndü.

ADLİ TIP RAPORU BAŞAK CENGİZ OLAYI İÇİN ACI TABLOYU GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

Adli Tıp Kurumu raporuna göre Başak Cengiz'in kesin ölüm sebebi de belli olmuş oldu. Rapora göre genç kadın kesici delici alet yaralanmasına bağlı olarak iç organ ve büyük damar yaralanmasından gelişen iç ve dış kanama sonucu vefat etti. Cengiz'de 12 adet kesici delici alet yaralaması ve yaralamanın öldürücü nitelikte olduğu belirlendi. İstanbul Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü raporuna göre de Cengiz'in öldürülmesinde kullanılan ve Boz'un evinde olan kılıçların taşınması yasak olduğu bilgisi de vurgulandı. Yine aynı laboratuvardan alınan rapora göre Can Göktuğ Boz'un üzerinde bulunan kan lekelerinin Başak Cengiz'le uyumlu olduğu bilgisi paylaşıldı.

https://img.cdn.haber365.com.tr/uploads/images/image/VUpHqEEaPSTq5LlU4LhY4PE0DFtg2jAK-body.jpg

KAAN AĞCA KENDİSİNE DE SALDIRIDA BULUNAİLECEĞİNİ İFADE ETTİ

Söz konusu dosya içerisinde mağdur Kaan Ağca'nın da ifadesi yer buldu. Söz konusu o ifade de en az olay kadar can yakıcıydı. Spor salonuna gitmek için yürüdüğü sırada bir kadının çığlıklarını ve 'imdat' sesini duymuş olduğunu belirten Ağca, 'Sese doğru koştum. Elinde kılıç olan bir erkek ile yerde kanlar içinde yatan kadını ve ona kılıcı sokup çıkardığını gördüm.' ifadelerini kullandı. Cani adamın kendisine de 'yaklaşma sana da saplarım' sözlerini kullandığını kaydetti.

CAN GÖKTUĞ BOZ'DAN PİŞKİN SAVUNMA: SIKILDIM, KOLAY DİYE KADIN BIÇAKLADIM

Hayatını kaybeden Başak Cengiz'in ailesinin şikayetçi olduğu belirtilen iddianamede, Can Göktuğ Boz'un pişkin savunmasına da yer verildi. Boz söz konusu savunmasında, spor salonundan döndükten sonra akşam evinde bulunarak oturduğunu canının sıkıldığını ve kolay olduğunu düşünerek bir kadın şahsı bıçaklamayı düşündüğünü ifade etti. İnternetten almış olduğu kılıcının bulunduğu çanta ile birlikte dışarı çıktığını ve bir süre oturmuş olduğu sitenin önünde yürüyüp kadın bir şahsın gelmesini beklediğini söyleyerek itirafta bulundu. Başak Cengiz'i kaldırımda yürürken görüp yanına yaklaşmasının ardından birden fazla kere kılıçla vurduğunu belirtti. Kendisini gören bir şahsın korkup kaçtığını ve söz konusu olayı önce kafasında tasarladığını da belirten şahıs, eve dönünce kılıcı yıkayıp eşofman altını değiştirdiği detayını da paylaştı. Herhangi bir rahatsızlığının da bulunmadığını sözlerine ekledi.

İÇGÜDÜSEL TATMİN AMACIYLA CANAVARCA HİSLE ÖLDÜRDÜ

Savcılık, Can Göktuğ Boz'un evde bulunmuş olduğu esnada kolay olacağını düşünerek bir kadın şahsı bıçaklamaya karar verdiğini vurgulayarak daha önceden tanımadığı Başak Cengiz'i aralarında bir tartışma yaşanmadan birçok kere kılıcı sapladığını belirtti. Savcılık ek olarak, 'maktulü içgüdüsel tatmin amacıyla 6'sı öldürücü nitelikte olacak şekilde birden fazla kez kesici aletle nedensiz yere salt öldürmüş olmak için öldürdü. Canavarca his sevkinden başka kendisini suça iten herhangi bir nedenin mevcut olmadığı, canavarca hisle öldürme suçunu oluşturduğu değerlendirilmiştir.' sözlerini kullandı. Olay yerine gelen mağdur Kaan Ağca'ya da 'silahla tehdit' suçunu işlediğini de ifadelerine ekledi.

https://img.cdn.haber365.com.tr/uploads/images/image/TqJp45TvtvcdfUBdX026seQri6D4EojX-body.jpg

AKIL SAĞLIĞI TARTIŞMASINA SON NOKTA

İddianamede Can Göktuğ Boz'un akıl sağlığı hakkında yapılan tartışmalara da son nokta konuldu. Savcılık, Boz'un avukatları ve babasının şüphelinin akıl hastalığı bulunduğuna dair beyanda bulunduğunu ve bazı belgeler sunduğunu fakat şüphelinin dosya içerisinde yer alan ifadelerdeki bütünlük ile tutarlılığı, aynı zaman içerisinde sunulan belgelerin eski tarihi taşıması sebebiyle bu yönde bir değerlendirme yapılmadığını belirtti.

CAN GÖKTUĞ BOZ 25 ŞUBAT TARİHİNDE HESAP VERECEK

Can Göktuğ Boz hakkında 'tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan ötürü ağırlaştırılmış müebbet, olaya müdahale etmeye çalışan bir mağduru 'silahla tehdit' ve 'Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'una muhalefet suçlarından toplam olacak şekilde 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

İddianame değerlendirilmek üzere İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne iletildi. Elde edilen bilgilere göreyse; iddianame kabul edildi. Katil Boz, 25 Şubat tarihinde hakim karşısına çıkacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER