Türk vatandaşları yurda döndü!

Türkiye'nin başlattığı tahliye operasyonu çerçevesinde Türk vatandaşlarının yer aldığı ilk kafileler dün yurda ulaştı. 120 Türk de kiralanan üç otobüsle Kiev’den yola çıktı.

Türk vatandaşları yurda döndü!

Tüm dünyanın yakından takip ettiği Rusya-Ukrayna savaşı yeni gelişmeler ile devam ediyor. Son olarak Rus heyeti Belarus'ta müzakereler için masaya hazır olduğunu belirtti. Fakat Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ülkesine saldırıların yapıldığı Belarus yerine İstanbul, Varşova, Bakü veya Budapeşte'yi önerdi. Bu olaylar yaşanırken Ukrayna'da yaşayan Türk vatandaşları yurda giriş yapmaya başladı.

Dışişleri Bakanlığının başlattığı tahliye operasyonu çerçevesinde Ukrayna hava sahasının kapalı olması sebebiyle kara yoluyla tahliye planı kapsamında önceki gün yola çıkan otobüsler Romanya ve Bulgaristan'ı geçerek Türkiye'ye ulaşmaya başladı.

https://img.cdn.haber365.com.tr/uploads/images/image/z9o1tugr0YNAVL3QbCpzRx4P9O3AedPP-body.jpg
 

Sevinçleri gözlerinden okundu

Sınır kapılarındaki yoğunluklara bağlı olarak uzun süren yolculuğun ardından Ukrayna'nın Odesa kentinden tahliye edilen Türk vatandaşlarını taşıyan ilk otobüs, Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yaptı. İşlemleri için otobüslerden inen vatandaşların sevinçleri gözlerinden okundu.

Türk gümrüğünde işlemleri tamamlanan vatandaşlar aynı otobüslerle İstanbul'a doğru yola çıkacak. Kafiledeki 5 otobüsün de Bulgaristan sınırındaki işlemlerin tamamlanması sonrası peyderpey giriş yapması bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER