Yabancıya ev satmıyoruz!

Yabancıya ikamet kısıtlaması ile birlikte inşaat sektöründe yaşanan durgunluk müteahhitleri isyan noktasına getirdi. Alanya ve Antalya gibi bir çok bölgede inşaatları bulunan Ka Collection sahibi Kemal Aksu, yabancılara konut satışının bitmesinin Türkiye’ye zarar verdiğini ve yabancılara konut satışının yasaklanmasını isteyen vatandaşların sektörü bitirdiğini söyledi

Yabancıya ev satmıyoruz!

Antalya ve Alanya'da hayat pahalılığının artması, konut alımında oturum iznine kısıtlama gerektirmesi ve diğer nedenlerle şehirden ayrılan yabancıların Dubai, İspanya, Kıbrıs gibi yerlere gitmesi, Antalya ve Alanya’daki inşaat sektörünü zor durumda bıraktığı iddia ediliyor.  

'VATANDAŞLAR BİTİRDİ'

Ka Collection sahibi Kemal Aksu, çektiği videoda duruma tepki gösteren açıklamalarda bulundu. Aksu, yabancılara konut satışının artık bitmiş durumda olduğunu ve o eski enerjinin kalmadığını belirtti. Vatandaşların ‘yabancılara konut satışı yasaklansın, biz daire alamıyoruz’ diye baskı kurarak bunu sağladıklarını ve yöneticilerin de onları dinleyerek yeni kararlar aldıklarını ifade eden Aksu, “O enerji bitti, uzun yıllar da geri gelmez. Kaybeden biz olduk. Sevdiğim kız başkasına yar olmuş, yapacak bir şey yok” dedi.

'DUBAİ KAZANDI, BİZ KAYBETTİK'

Aksu, Alanya'da yabancılara konut satışının zorlaşmasının en çok Dubai’ye yaradığını söyledi. Dubai’nin geçen yıl konut satışından elde ettiği gelirin 55 milyar dolar olduğunu, 2023 Eylül’e kadar ise 77 milyar dolar gelir elde ettiğini ve yıl sonunda ise 90 milyar doları bulacağını aktaran Aksu, "Biz ise bu yıl ancak 4 milyar dolar gelir elde ederiz. Ülkemizin turizm geliri bile 35 milyar dolar. Onlar ise bizim turizm gelirimizin üç katını yabancılara konut satışı yaparak elde edecekler" diye konuştu.  

'İNŞAAT SEKTÖRÜ VE KÜÇÜK ESNAF ZARAR GÖRDÜ'

Konut satışlarındaki sıkıntının inşaat sektörüne ve küçük esnafa zarar verdiğini vurgulayan Aksu, inşaat sektörünün binlerce kişiye istihdam sağladığını ancak yerli müşterinin olmadığını belirtti. Aksu, "Faiz yüzde 52 iken inşaat nasıl olur, betona kim para harcar, hiç kimse harcamaz. İnşaat sektöründe konut bittiği zaman, kapıcı, bahçıvan, taksici, restorancı, butikçi, kuaför, eczane, kısaca herkes kazanır. Turizmde ise dokunmaz, hepsi beş yıldızlı, kartel gibi. Küçük esnafa dokunmaz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2023, 16:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER