Yaz Kur’an kursları çeşitli etkinliklerle devam ediyor

Her sene okulların tatil olduğu dönemde milyonlarca çocuk ve gencin Kur'an-ı Kerim başta olmak üzere İslam'ın temel inanç esaslarını, ibadetleri ve Hz. Peygamber'in hayatını öğrendiği "Yaz Kur'an Kursları" devam ediyor

Yaz Kur’an kursları çeşitli etkinliklerle devam ediyor

YAZ Kur’an Kurslarında öğrencilerin bilgi, ahlak ve merhamet duygularıyla yetişmelerine katkı sunmak, yaşadıkları topluma ve insanlığa katkı sunan, mutlu ve sağlıklı bireyler olmalarını sağlamak amacıyla da başta milli ve manevi değerlerin aktarılmasının yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de yer veriliyor.

 İLK VE ACİL YARDIM KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ

Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Fatma Zehra Köroğlu Camii’nde Yaz Kur’an Kursu Öğrencilerine yönelik “İlk ve Acil Yardım” konulu seminer düzenlendi. ALKÜ SHMYO İlk ve Acil Yardım Koordinatörü Öğretim Görevlisi Mustafa Enes Sarık’ın konuşmacı olarak katıldığı programda öğrencilere genel ilk yardım bilgileri teorik olarak anlatıldı ve ardından öğrenci ve mankenlerle canlandırma yapılarak hastaya nasıl müdahale edilmesi gerektiğine değinildi. Heimlich Manevrasının öneminin de anlatıldığı seminer öğrencilere başarı temennisiyle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2023, 14:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER