YILMAZ’A BAŞ KALDIRAN KOLTUĞUNDAN OLUYOR

Gazipaşa’da 2019’un mart ayında Belediye Başkanı seçilen Yılmaz’ın parti içindeki hegemonyası günden güne artıyor. Belediye Başkanlığını resmen, CHP’yi de fiilen yöneten Yılmaz’a baş kaldıran koltuğundan oluyor.

YILMAZ’A BAŞ KALDIRAN  KOLTUĞUNDAN OLUYOR

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Gazipaşa İlçe örgütünde son 4 yılda ciddi bir değişim yaşandı. Parti içinde yaşanan güç mücadelesi, denge politikaları ve siyasi çekişmeler bitmek tükenmek bilmezken, 2019’un mart ayında Belediye Başkanı seçilen Mehmet Ali Yılmaz’ın parti içindeki hegemonyası günden güne artıyor. Kendisini eleştiren, yaptığı yanlışlara yanlış diyen herkesi çevresinden ve CHP’den uzaklaştıran Yılmaz, önceki dönem CHP İlçe Başkanı Ömer Güven’in istifa etmesinde, önceki dönem CHP Kadın Kolları Neşe Bilgili Bakar ve CHP Gençlik Kolları Başkanı Kerim Ercan Şanlı’nın görevden alınmasında başrol oynadı. Kendisine karşı baş kaldıranları tek tek koltuğundan eden Yılmaz, CHP İlçe Yönetimi ve Kadın Kolları yönetimine kendisine yakın isimlerin yerleştirilmesine olanak sağladı. 
İLK KRİZ GÜVEN’LE YAŞANDI
Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz parti içinde ilk krizi dönemin CHP İlçe Başkanı Ömer Güven’le yaşadı. İşçi alımları ile başlayan anlaşmazlıklara, karşılıklı restleşmeler de eklenince ikili arasındaki ipler tamamen koptu. Başkan Yılmaz, o dönemde yönetimden birçok kişiyi yanına çekmeyi başardı. Yönetim içinde Güven muhalifleri, partiyi çalışamaz hale getirdi. Partideki durumdan rahatsız olan Güven, “İstifa etmedim, istifa etmeye zorlandım” diyerek partideki görevinden ayrıldı. 
TOKER GİTTİ ÖZKURT GETİRİLDİ
İlk krizden istediği sonucu olan Yılmaz’ın ikinci hedefi ise, önceki dönem İlçe Başkanı Vural Görgülü’ye yakınlığı ile bilinen Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Ali Toker oldu. Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Toker’in yerine ise Serkan Özkurt getirildi. 
NEŞE BAŞKAN DA GÖREVDEN ALINDI
Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın yıldızının barışmadığı bir diğer isim de geçmiş dönem CHP Gazipaşa Kadın Kolları Başkanı Neşe Bilgili Bakar idi. Parti içinde şeffaflığı ve dürüstlüğü ile tanınan Bakar, Başkan Yılmaz ve parti yönetimine karşı yaptığı özeleştiriler nedeniyle hedef tahtasına oturtuldu. Bu süreçte istifa etmeyen ve dik duruşuna devam eden Neşe Başkan, Gazipaşa’nın bilgi ve isteği dahilinde Antalya tarafından görevden alındı. 
ÖZKURT’UN EŞİ DE KADIN KOLLARI YÖNETİMİNDE
Nermin Sümbül başkanlığında oluşturulan yeni kadın kolları yönetimine Başkan Yılmaz’a yakın olan isimler getirtildi. Belediye Başkan Yardımcılığı görevine geldikten sonra parti içinde ve belediyede söz sahibi olan Serkan Özkurt’un eşi de kadın kolları yönetiminde yer aldı. 
SON KURBAN ŞANLI
Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın son kurbanı ise parti içinde çalışkanlığı ile dikkat çeken Gençlik Kolları Başkanı Kerim Ercan Şanlı oldu. İkili arasında yaşanan bir olay, Şanlı’nın CHP Gençlik Kolları Başkanlığı’ndaki görevinin sonunu getirdi. 
TABAN RAHATSIZ
Yaşanan sorunlardan rahatsız olan parti tabanı, parti içindeki sıkıntıların yerel seçimlerde partiye zarar vereceğine inanıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER