Konyaaltı'nda "Kadın Hakları Eğitim Programı" Başladı

Konyaaltı Belediyesi ve Kadın İnsan Hakları Derneği İş Birliğinde "Kadının İnsan Hakları Eğitimi Programı" başladı.

Konyaaltı'nda "Kadın Hakları Eğitim Programı" Başladı

Konyaaltı Belediyesi, Kadın İnsan Hakları Derneği iş birliğiyle düzenlenen "Kadının İnsan Hakları Eğitimi Programı" Konyaaltı Sosyal Hizmetler Merkezi'nde başladı. 16 hafta sürecek olan eğitimde, kadınlara insan hakları konularında bilgi veriliyor. KOSHİM'e başvuru yapabilecek olan kadınların katılabileceği eğitim sonunda sertifika verileceği belirtildi.

Eğitim programı hakkında bilgi veren Konyaaltı Belediyesi sosyal hizmet uzmanı Yasemin Kotan, 23 yıldır kadınların insan hakları eğitimini sunduklarını ifade etti. 16 hafta sürecek eğitimde her hafta farklı konuların tartışılacağını belirten Kotan, kadınların güçlenerek ve dayanışma içinde programı tamamlayacaklarını vurguladı. Eğitim sonunda katılımcılara sertifika verileceğini söyleyen Kotan, kadınların güçlendikçe dünyayı değiştirebileceğini ifade etti.

Eğitimlerin Konyaaltı Belediyesi Ahmet Tunç Salonu'nda ve KOSHİM'de gerçekleştirileceğini belirten Kotan, farklı konuların kadınlar arasında paylaşılacağını ve eğitim sonunda kaynak kişi olarak yer almalarının önemli olduğunu dile getirdi. Eğitim sürecinde kadınların birbirlerinden öğrenmeleri ve farkındalık kazanmalarına yönelik oyunlar, resim ve drama gibi etkinlikler düzenlendiğini ifade etti.

Eğitime katılan bir katılımcı, programın başladığı günden beri eğitime devam ettiğini ve belediye başkanına teşekkür etti. Başka bir katılımcı ise öğretmen olarak toplumda bir model olmak ve kadın olarak sahip olunan hakları bilmek zorunda olduklarını belirterek, Konyaaltı Belediyesi'ne teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2023, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER