Şifa dolu bir yemek... Vitamin zengini portakallı kereviz!

Kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirecek bir yemek olan portakallı kereviz tarifini sizin için derledik. Portakallı kereviz nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

Şifa dolu bir yemek... Vitamin zengini portakallı kereviz!

Kereviz, kış aylarında sağladığı yararlar ile sofralardan eksik olmayan bir sebzedir. Kereviz ile portakalın ortak buluşmasından ortaya çıkan portakallı kereviz yemeği ise gerek kerevizin içerdiği vitaminler gerekse de portakalın sahip olduğu C vitamini sayesinde müthiş bir koruyucu yemektir. Bizim önerimiz kış boyunca sofralarınızdan bu yemeği eksik etmemeniz.  Portakallı kereviz tarifini sizin için derledik... Şifa olsun!

ŞİFA KAYNAĞI: PORTAKALLI KEREVİZ

Gerekli malzemeler:

- 3 adet kereviz 

-  1 adet patates  

- 1 adet havuç  

- 1 adet kuru soğan  

- Yarım çay bardağı su  

- 2 su bardağı portakal suyu  

- Yarım çay bardağı zeytinyağı  

- 1 tatlı kaşığı tuz  

- 1 tatlı kaşığı şeker

Hazırlanışı: Kerevizleri soyarak dilimleyin. Kerevizlerin kararmaması için limonlu suda bekletin. Patatesleri soyup dilimleyin püf noktası ise pişme süresinden dolayı ince dilimlemek. Soğanları yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Julyen doğradığınız havuçları da ekleyin ve 2 dakika kavurmaya devam edin. Ardından patatesleri ve kerevizi tencereye ekleyin. İsteğe bağlı olarak kerevizin yaprakları da ekleyebilirsiniz. Portakal suyunu, tuzu ve şekeri ekleyip tencerenin kapağı kapatın Bütün sebzeler yumuşayana kadar pişirme işlemi devam eder.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER