Ağrıları hafifleten 8 doğal çözüm

Mevsimine göre yeterince uygun gıda almayan kişilerin günlük hayatta kas ağrısı yaşayabileceğini vurgulayan Diyetisyen Tuğba Küçük önemli tavsiyelerde bulundu.

Ağrıları hafifleten 8 doğal çözüm

Mevsimine göre yeterince uygun gıda almayan kişilerin günlük hayatta kas ağrısı yaşayabileceğini vurgulayan Diyetisyen Tuğba Küçük önemli tavsiyelerde bulundu.

Kişinin yeterince uygun gıda almadığında kas ağrısının ortaya çıktığını söyleyen Diyetisyen Tuğba Küçük, iş stresi, spor, ev temizliği derken yorulan beden ile birlikte kaslarda ağrıların meydana gelmesinin normal olduğunu belirterek kas ağrısını geçirme konusunda iyi olan gıdaları listeledi.

GELENEKSEL TIBBIN VAZGEÇİLMEZİ

Zencefil kök bitkisinin en iyi bilinen etkisinden birisi de bulantıyı önlemesi ve mide yatıştırıcı bir özelliğe sahip olmasıdır. Zencefil, menstürel kramplar ve egzersiz sonrası oluşan kas ağrıları ile savaşmaktadır. Enflamatuar özelliğe sahip olan zencefil baş ağrısı için en güçlü bitkisel çözümlerden birisidir. Zencefil çayı ile baş ağrınızı yok edebilirsiniz.

BAŞ AĞRISINA DOĞAL ÇÖZÜM: ZERDEÇAL

Diyetisyen Tuğba Küçük zerdeçal ile ilgili olarak şunları söyledi: ''Araştırmalar romatoit artrit ve osteoartrit olan kişilerin curcumin maddesi içeren gıda takviyeleri aldıklarında daha rahat yürüyebildiklerini göstermiştir. Zerdeçalı karabiberle birlikte tüketmek emilimini artırmaktadır. Bu sebeple sözünü ettiğimiz baharatların karışımını yapıp, o şekilde kullanmanız çok daha etkili olacaktır.''

KABAK ÇEKİRDEĞİ MİGREN AĞRILARINI ÖNLÜYOR

Kabak çekirdeğinin migren ağrılarına iyi geldiğini ifade eden Küçük, bu mucizevi çekirdeğin osteoporozu önlemeye ve tedavi etmeye karşı da oldukça yardımcı olduğunu ifade etti. ''Daha fazla magnezyum kaynağı için beslenmenize badem ve kaju fıstığı, ıspanak ve lahana gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler, fasulye ve mercimeği de ekleyebilirsiniz'' diyen Küçük kabak çekirdeği tüketmenin yararlarına değindi.

OMEGA-3 EKLEM AĞRILARINI ÖNLÜYOR

Küçük, kas ağrılarını önlemek için omega 3’ün önemine değinerek, ''Kalp dostu olarak da kabul edilir ve aynı zamanda romatoit artritteki eklem ağrılarına iyi gelir. Ton balığı, sardalya ve uskumru gibi soğuk su balıklarının diğer çeşitleri de bu bakımdan iyi seçimlerdir'' dedi.

20 ADET VİŞNE 1 AĞRI KESİCİYE DENK!

Antioksidan açısından güçlü meyvelerin kas ağrılarına iyi geldiğini aktaran uzman isim şunları kaydetti: ''Çilek ve portakal gibi antioksidan ve polifenol içeren diğer meyveler benzer bir yatıştırıcı etkiye sahip olabilir. Yapılan araştırmalara göre 20 adet vişne yemenin ağrı üzerindeki etkisi bir tane ağrı kesici ilaç almakla aynıdır. Eğer bu sizin için yeterli değilse, vişnenin 45 tanesi iltihabın kaynağı olan C reaktif proteini azaltmakta birçok ilaçtan daha etkilidir. Araştırmacılar, maraton koşucularında yarıştan bir hafta önce önce vişne suyu içenlerde içmeyenlere göre daha az kas ağrısı oluştuğunu gözlemlemiştir. Bunun nedeni meyvenin içinde bulunan antioksidan ve antienflamatuar bileşiklerden kaynaklanır.''

DOĞAL AĞRI KESİCİ: ACI BİBER

Kas ağrıları için doğal bir ağrı kesici olan acı biberi öneren Küçük, ''Kapsiasin bibere acısını veren maddedir ve ağrı kesici özelliğiyle bilinir. Bazı araştırmalar, acı biber tüketmenin enflamasyonu azalttığını göstermektedir. Bu yanma etkisi aynı zamanda beyindeki ağrı sinyallerini bloklayan endorfin hormonu salınımını da serbest bırakır'' dedi.

HER DERDE DEVA: ADA ÇAYI

Kas ağrısını geçirmek için her derde deva olan ada çayı tüketimini öneren Küçük, ''Ada çayının kaşındıran boğaz ağrılarının ve sinirsel baş ağrılarının sonlanmasında etkili olduğu kanıtlanmıştır. Ayrıca ada çayı karaciğeri temizler, bronşit ve astım belirtilerini hafifletir, hafızayı güçlendirir ve beyin fonksiyonlarını geliştirir. Diğer olumlu etkileri arasında, stresi ve aşırı terlemeyi azaltması, saçların beyazlamasını yavaşlatması, kan şekerini düşürmesi ve diş eti iltihaplanmasını sonlandırması da bulunmaktadır'' diyerek ada çayının yararlarını sıraladı.

NANE YAĞI AĞRILI KRAMPLARI DİNDİRİYOR

Nane yağının irritabl bağırsak sendromundaki ağrılı kramplarıi gaz ve şişkinliği yatıştırdığını dile getiren Küçük, nane çayı ise mide rahatsızlıklarına iyi geldiğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER