Alanya EAH’de ilk kez uygulandı!

Üst düzey sağlık ve kaliteli alt yapı olanakları ile Alanya, şifa bulmak isteyen yerli vatandaşların yanı sıra yabancı hastaların da tercihi oldu.

Alanya EAH’de ilk kez uygulandı!

Dizde ağrı, kilitlenme ve dizinde dönme, boşalma hissi olan 15 yaşındaki Ukraynalı Lev Yelfımov şikâyetleri doğrultusunda Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi Anıl Gülcü'ye başvuruda bulundu. Yapılan muayene ve tetkik sonrasında Yelfımov’un menisküs yırtığı ve ön çapraz bağ yırtığı tespit edildi. Aile onayı ile Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde İlk kez büyüme plaklarını koruyan hepsi içerde ön çapraz bağ rekonstrüksiyonu uygulandı.

ALANYA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE BİR İLK

Başarılı bir ameliyat sonrası hastayı servisinde ziyaret eden Dr. Öğr. Üyesi Gülcü, işlem hakkında bilgi verdi. Anıl Gülcü; “Son yıllarda çocuklarda spora olan ilginin artması ile birlikte dizde bağ, menisküs ve kıkırdak yaralanmalarında da önemli artış meydana geldi. Giderek de artmaya devam ediyor. Hastamızda da spora bağlı ön çapraz bağ ve menisküs yırtığı tespit ettik. Ön çapraz bağ yaralanması her yaşta cerrahi tedavi endikasyonu taşıyabilir. Çocuk yaşta uygulanacak ameliyatın cerrahi tekniğinde de bazı farklılıklar bulunur. Tamamı içeride büyüme plaklarına hasar vermeden 15 yaşındaki hastamıza ön çapraz bağ rekonstrüksiyonu ve kova sapı yırtığına yönelik menisküs onarımı uyguladık. Ayrıca hastamızın iç menisküsün de kova sapı yırtığı mevcuttu. Menisküsünü hem onarıp hem de tamir ettik. Ameliyat bizim açımızdan oldukça başarılı geçti. Hastanemizde çocukların büyüme plaklarına hasar vermeden bu tür ameliyatları başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Onlar sağlıklı ve mutlu oldukları zaman biz hekimlerde oldukça mutlu oluyoruz” dedi. Anne Yelfımov ise hastanede verilen sağlık hizmetinden çok memnun kaldıklarını aktararak; Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde profesyonelizm ve kalite çok yüksek. Kaliteli sağlık hizmet sunumu için hastane yönetimine, hekimimize ve tüm sağlık personeline teşekkür ederiz“diye konuştu. Zaman biz hekimlerde oldukça mutlu oluyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2022, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER